Quantcast

Καραθανασόπουλος στον RealFm 97,8: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κρύψουν την ταύτισή τους στην αντιλαϊκή πολιτική

Την προσπάθεια κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να καλλιεργήσουν αυταπάτες στον λαό, επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στον RealFm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «το ζητούμενο είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών, αν και πώς θα επιλυθούν τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων», ενώ σημείωσε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ συμφωνούν σε βασικές στρατηγικές επιλογές, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις που μπορεί να παρουσιάζουν.

«Τα τρία κόμματα μπορούν να συνεργαστούν, άλλωστε τα περισσότερα νομοσχέδια της κυβέρνησης τα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ», πρόσθεσε ο κ. Καραθανασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι τεχνητά οξύνουν τις δήθεν διαφορές μεταξύ τους για να κρύψουν την ταύτισή τους σε βασικές στρατηγικές επιλογές, στην αντιλαϊκή πολιτική, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις του κάθε κόμματος που δεν αλλάζουν την ουσία.

Για την ακρίβεια

Σχετικά με την ακρίβεια ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και των άλλων κομμάτων, είναι αδιέξοδα γιατί δεν αντιμετωπίζουν τις βασικές αιτίες της ακρίβειας, ειδικά στο θέμα της Ενέργειας, που είναι η πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, η πράσινη μετάβαση και η απολιγνιτοποίηση, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, που οδήγησαν και στον πόλεμο της Ουκρανίας».

Για τα ελληνοτουρκικά

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης που επιχειρεί εδώ και καιρό να καλλιεργήσει αυταπάτες και κλίμα εφησυχασμού, με το γεγονός ότι εφόσον η Ελλάδα έχει γίνει σημαιοφόρος των ΗΠΑ, θα έχει την ισχυρή προστασία τους.

«Αυτό το αφήγημα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», σημείωσε «γιατί την ίδια στιγμή, ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται σε παζάρια με την Τουρκία, προκειμένου να παραμείνει ισχυρή η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ».

Όπως τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος, «στο βάθος αυτής της πρακτικής, βρίσκεται η λογική της συνδιαχείρισης του Αιγαίου που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».