Quantcast

Καρατζαφέρης στον Realfm 97,8: Μπορεί να οδηγηθούμε σε νύχτες του Δεκεμβρίου του 2008

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Ο κ. Ντογιάκος μπορεί να πιαστεί τόσο από την επιστολή του Πρωθυπουργού, όσο και από την γραπτή συγγνώμη όπου παραπέμπει σε συγγνώμη όλων των κυβερνήσεων. Αυτό σημαίνει ότι έχουν κάποιο φταίξιμο όλες οι κυβερνήσεις. Από εκεί πρέπει να πιαστεί ο κ. Ντογιάκος και να προχωρήσει σε βάθος και σε ύψος. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες. Πέρα από τον ανθρώπινο παράγοντα, υπάρχει μια διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, που ο καθένας με τον δικό του τρόπο πέταγε το μπαλάκι πίσω» είπε αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

«Πρέπει να φτάσουμε στο μεδούλι, στο ότι δεν θα ξαναγίνει» σχολίασε.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί τότε τα δώσαμε όλα, ο ΣΥΡΙΖΑ τότε τα έδωσε όλα, γιατί κρατήσαμε τον ΟΣΕ και δώσαμε τα υπόλοιπα; Γιατί αυτό το μπέρδεμα; Ο σταθμάρχης που είναι στη γη ανήκει κάπου αλλού, όπως και ο μηχανοδηγός. Πράγματα δυσνόητα. Αν έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν τότε τα τρένα υπό την πίεση της κατάστασης, να ιδιωτικοποιηθούν σε όλο το εύρος» υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης. «Αν το δίνεις, το δίνεις όλο» διευκρίνισε.

Αναφορικά με την ημερομηνία των εκλογών σημείωσε πως «Οι διαρροές μιλάνε για την ίδια ημέρα εκλογών με τα μνημόσυνα των νεκρών. Μνημόσυνα και εκλογές, άρα σημαίνει ότι θα πάνε πίσω οι εκλογές. Το πίσω σημαίνει Πάσχα, άρα λοιπόν πιστεύω θα υπάρξει άλλη ημερομηνία. Αυτά τα κρίνει ο Πρωθυπουργός».

«Όπως ο νεαρός Καραμανλής έδειξε αυτή την ευαισθησία, έπρεπε να την δείξουν κι άλλοι που έχουν διατελέσει υπουργοί Μεταφορών. Αναφέρομαι στους προηγούμενος, που είχαν το θέμα στο συρτάρι και δεν προχωρούσαν στην οργάνωση του θέματος για δικούς τους λόγους» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Έχει αρχίσει η άφιξη αναρχικών από την Ισπανία και άλλες χώρες και στη Θεσσαλονίκη από Γερμανία και Τουρκία. Φοβούμαι ένα εύφλεκτο υλικό που μπορεί να μας οδηγήσει σε νύχτες του Δεκεμβρίου του 2008. Ας προσέξουν, οι αφίξεις έχουν ξεκινήσει» τόνισε.