Quantcast

Καθημερινά έως τα μεσάνυχτα η λειτουργία των κέντρων εμβολιασμού - Και σε πολυιατρεία

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται απόψε η τροπολογία με την οποία τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων τα οποία δύναται να λειτουργούν καθημερινά και μέχρι τα μεσάνυχτα αντί της 10ης νυχτερινής που ισχύει σήμερα.

Η τροπολογία ορίζει τον τρόπο πληρωμής του ιατρικού προσωπικού για εργασία Σάββατα, Κυριακές και αργίες ενώ για το λοιπό προσωπικό ορίζεται επιπλέον ποσό ύψους 20 ευρώ για κάθε Σάββατο, Κυριακή και αργία αρκεί να έχουν εργαστεί τουλάχιστον έξι ώρες για κάθε μία από αυτές τις ημέρες. Η ίδια ρύθμιση ισχύει και για το προσωπικό που απασχολείται στις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

Με την ίδια τροπολογία στο παιχνίδι των εμβολιασμών μπαίνουν και ιδιωτικά πολυιατρεία στην προσπάθεια να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Ορίζεται ότι η αποζημίωση ανέρχεται σε τρία ευρώ ανά εμβολιασμό.

Τέλος, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού , της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.