Quantcast

Κατρίνης στον Realfm 97,8: Είμαστε στο παρά ένα για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων

Ο επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε πως «είμαστε σχεδόν έτοιμοι, είμαστε στο παρά ένα για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. Η αλλαγή των εδρών και του αριθμού των υποψηφίων επηρεάζει και το συνολικό σχεδιασμό. Οπότε όλα λαμβάνονται υπόψιν ώστε το συντομότερο δυνατόν να ανακοινώσουμε στο σύνολό του τον αριθμό των υποψηφίων στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

«Το ποια θα είναι η διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, το ξέρει μόνο ο Πρωθυπουργός και κανένας άλλος. Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, θέλω να πω, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με την κρίση ακρίβειας και πληθωρισμού, σίγουρα δεν κάνει καλό στην χώρα» σχολίασε.

«Σε ότι αφορά την κοινωνική πολιτική, έχουμε καταθέσει μια δέσμη προτάσεων» ανέφερε και τόνισε πως «εμείς μιλάμε για κοινωνική πολιτική που είναι μοχλός ανάπτυξης».

«Προφανώς τα επιδόματα συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή, πρέπει όμως να επανεξετάσουμε την πολιτική πώς εντάσσονται αυτοί οι άνθρωποι δημιουργικά στην οικονομία, στην απασχόληση και την καθημερινότητα» επεσήμανε.

«Πολλοί βιάζονται να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα των εκλογών και να προδιαγράψουν και τους συσχετισμούς και τις πιθανές συνεργασίες μετά τις εκλογές. Πρώτα πρέπει να μιλήσουν οι πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε έχει κατηγορηθεί για εθνική ανευθυνότητα. Στις κρίσιμες περιστάσεις είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, έβαλε πλάτη για την χώρα. Τον Αύγουστο του 2015 ψήφισε το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ αν και υπήρχε πλειοψηφία τότε για να περάσει, όπως έκανε και η ΝΔ, και το έκανε ακριβώς γιατί έπρεπε η χώρα να μείνει στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και στήριξε και μια σειρά από νομοσχέδια, τα οποία απηχούσαν στις δικές μας ιδεολογικές θέσεις και όχι γιατί ξαφνικά αγαπήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι σε κάποιον για το αν το ΠΑΣΟΚ βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό» περιέγραψε ο κ. Κατρίνης.

«Μας κατηγορούν για μικρομεγαλισμό όσοι θεωρούν ότι σώνει και καλά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπει σε ένα κυβερνητικό σχήμα γιατί αυτό μπορεί να βολεύει πολιτικά και κοινοβουλευτικά και δεν ξέρω τι άλλο» σημείωσε.

«Εμείς επί προγραμμάτων θα συζητήσουμε. Θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα και θα πρέπει και ο σημερινός πρωθυπουργός και ο πρώην πρωθυπουργός όταν έχουμε την λαϊκή ετυμηγορία, πρώτα αυτοί να κάνουν μια αυτοκριτική σε σχέση με το αν ο κόσμος τους επιδοκίμασε σε σχέση με τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα και αν οι ίδιοι συνιστούν λύση για την επόμενη ημέρα της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί να τίθεται εκ των προτέρων ως προϋπόθεση ότι για να έχουμε κυβέρνηση στη χώρα πρέπει να είναι ο Α ή ο Β πρωθυπουργός. Δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση με Μητσοτάκη και Τσίπρα. Εμείς συζητάμε επί προγραμμάτων» κατέληξε.