Quantcast

Κατρούγκαλος: Σε άλλες χώρες ανέχονται καταλήψεις ως πολιτιστικά γεγονότα

«Η βασική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών δεν προέρχεται από τις καταλήψεις», ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Πρέπει να κλείσουν οι καταλήψεις ρωτήθηκε ο κ. Κατρούγκαλος και απάντησε: «Εξαρτάται για τι μιλάμε. Κουβεντιάζαμε προηγουμένως για το Αμβούργο και το Βερολίνο. Όταν πάτε εκεί θα δείτε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πράγματι στο πλαίσιο αυτής της αντιλεγόμενης αντικουλτούρας ανέχονται οι δήμοι σε πολλές χώρες της Δύσης...»

«Αυτό, λοιπόν, όταν είναι πολιτιστικό γεγονός...», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν καταλήψεις που λειτουργούν για πολιτιστικούς λόγους σημείωσε: «Υπάρχει ένα φαινόμενο που ξεκίνησε από το 68 και λέγεται αντικουλτούρα. Είναι σε όλες τις χώρες της Δύσης. Σε πολλές λοιπόν από αυτές τις περιπτώσεις, το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην Κοπεγχάγη...»

«Η αστυνομία να χρησιμοποιεί σκόπιμα τέτοιες μεθόδους εξευτελισμού δεν το είχαμε στο παρελθόν. Αυτό είναι νέο χαρακτηριστικό. Έχουμε φωτογραφίες και βίντεο», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος για την αστυνομία και όπως είπε πρόσθεσε: «Φοβόμαστε ότι κάποιοι ορισμένοι θέλουν να καλλιεργήσουν ξανά την ιδέα του εσωτερικού εχθρού».