Quantcast

Κεραμέως: Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων

Κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας σχολείων λόγω της πανδημίας εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκ Κεραμέως. 

«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων» σημείωσε η υπουργός στον Max FM. 

Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Παράλληλα, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

Bορίδης: «Όχι» σε lockdown κι ας το πει η επιτροπή

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικώς συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα…» Υπάρχει διερωτήθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το λοκντάουν;»