Quantcast

ΚΚΕ: «Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο εξετάζει την περαιτέρω ενίσχυση του επιθετικού σχεδιασμού της λυκοσυμμαχίας κατά των λαών»

«Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, εξετάζει την περαιτέρω ενίσχυση του επιθετικού σχεδιασμού της λυκοσυμμαχίας κατά των λαών», αναφέρει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (3-4 Δεκεμβρίου 2019).

Προσθέτει δε ότι η σύνοδος «επιταχύνει την εφαρμογή των αποφάσεων προηγούμενων συνόδων, για τη δημιουργία επίγειων, αεροπορικών και ναυτικών μονάδων κρούσης, που προετοιμάζουν νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Παίρνει πρόσθετα μέτρα στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα. Επίσης, στη Σύνοδο Κορυφής εξετάζεται η ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, τη στιγμή που η Ελλάδα ήδη πληρώνει 4,3 δισ. το χρόνο για εξοπλισμούς που προορίζονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ».

«Σε κάθε Σύνοδο Κορυφής προστίθενται νέα στοιχεία στην επέκταση της δράσης του ΝΑΤΟ και τον εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών όπλων, ιδίως μετά την ακύρωση της Συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς.

Οι αντιθέσεις που εκδηλώνονται δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών κι αυτή την περίοδο εκφράζουν ιδιαίτερα την προσπάθεια αναβάθμισης της Γαλλίας στην κατεύθυνση ενίσχυσης της αυτόνομης ιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕ και της δημιουργίας του ευρωστρατού, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ» προσθέτει το ΚΚΕ.

Υπογραμμίζει ότι «η 70χρονη πορεία του ΝΑΤΟ έχει σημαδευτεί από δεκάδες ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, απειλές και πραξικοπήματα. Αποτελούν πρόκληση για το λαό μας και τους άλλους λαούς οι θέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων πως δήθεν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι δυνάμεις σταθερότητας και ασφάλειας».

«Τα "κλαψουρίσματα" της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για τη στάση του "Πόντιου Πιλάτου", που τηρούν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, που εκδηλώνεται και με την αυθαίρετη συμφωνία με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης, επιβεβαιώνουν πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική που εγκλωβίζει τη χώρα μας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ, ότι "το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων"» αναφέρει ακόμα το ΚΚΕ το οποίο «καλεί το λαό να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους σχεδιασμούς τους, κατά της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, για το ξήλωμα των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».