ΚΚΕ: «Κακοστημένη παράσταση για το Μετρό»

«Κακοστημένη παράσταση» χαρακτηρίζει η Τοπική Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ την πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το Μετρό, που «παίχθηκε με συμπράττοντες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, τις παρατάξεις τους και τα παρακλάδια τους και την ίδια τη δημοτική αρχή».

Μέσω ανακοίνωσης τονίζεται πως "όλοι αυτοί προσπάθησαν να αναδείξουν τις επιμέρους διαφωνίες τους μόνο γύρω από το ζήτημα των αρχαίων της Βενιζέλου και ταυτόχρονα να αποκρύψουν την κοινή τους ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου διαχρονικά, το γεγονός ότι και οι δυο τους στηρίζουν μια ανάπτυξη που υποτάσσει την παραγωγή και υλοποίηση των έργων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα".

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος και για «μεγάλη ευθύνη της δημοτικής αρχής του κ. Ζέρβα». Η Τ.Ο. Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ υπογραμμίζει την ανάγκη ολοκλήρωσης του Μετρό με διατήρηση των αρχαιοτήτων στο Σταθμό Βενιζέλου, χωρίς απόσπαση και επανατοποθέτησή τους, ενώ θέτει το ζήτημα των επεκτάσεων του έργου προς τα δυτικά και ανατολικά της πόλης