Βίντεο: Η σύγκρουση Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή - «Κόλαση» και απίστευτες εκφράσεις

Σε πολιτικό ρινγκ μετατράπηκε το απόγευμα της Τρίτης η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη να ανταλλάσσει απίστευτες εκφράσεις με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και Γιάννη Ραγκούση.

Αφορμή στάθηκε η συζήτηση επί της κύρωσης σύμβασης για το Ελληνικό.

Τα αίματα άναψαν αρκετά νωρίς όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε γελώντας:

“Γελά ο μωρός απ' τα Σφακιά” απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και κάπου εκεί η ένταση βγήκε εκτός ορίων.

“Ο ακροδεξιός από την Αθήνα είπε γελάει ο μωρός από τα Σφακιά.

Είστε ψεύτης. Είπατε ότι κατεδαφίστηκαν 900 κτήρια. Η υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή σου αναφέρει να κατεδαφιστούν τα κτήρια από 294 εως 299. Αυτό είναι 900;;; Πάμε μαζί να τα μετρήσουμε πόσα γκρεμίστηκαν” φώναξε ο κ. Πολάκης.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο Παύλος Πολάκης στο youtube:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης πήρε ξανά τον λόγο και απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής με εμφανές ειρωνικό ύφος είπε: “ Αν στην φράση μου μωρός από τα Σφακιά αναγνωρίζει το πρόσωπό του ο κ. Πολάκης να το αποσύρω. Εγώ κάποιον άλλο είχα στο μυαλό μου όταν είπα μωρός από τα Σφακιά. Εκπλήσσομαι που θεώρησε ότι τον αφορά. Την ίδια έκπληξη νομίζω έχουν και οι υπόλοιποι στην αίθουσα. Όσον αφορά στα κτήρια. Ο Τσίπρας είπε ότι γκρεμίσαμε ένα κτήριο. Ο Πολάκης τέσσερα. Συνεννοηθείτε. Για τις κατεδαφίσεις και τα πολεοδομικά φωνάξτε τον ευρωβουλευτή σας τον κ. Κόκκαλη να σας τα εξηγήσει. Το έργο άλλωστε το πήρε η Ιντρακάτ στην οποία ήταν μέτοχος. Εμ πήρε τα λεφτά, εμ φωνάζετε” είπε.

Δείτε το βίντεο με την απάντηση του Αδ. Γεωργιάδη που ανέβασε ο ίδιος στο youtube: 

Αυτό που έριξε λάδι στη φωτιά ήταν η κίνηση του κ. Γεωργιάδη να καταθέσει στα πρακτικά φωτογραφία στην οποία ο κ. Τσίπρας στεκόταν μπροστά από πανό με τίτλο “Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ”. Με τον κ. Γεωργιάδη να έχει αποχωρήσει από τη Βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα κατηγορώντας τον Υπουργό πως κατέθεσε στα πρακτικά αλλοιωμένη και fake φωτογραφία.

Ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος προφανώς ενημερώθηκε για όσα συνέβαιναν στη Βουλή επέστρεψε μετά από δύο ώρες υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν ξέρει αν η φωτογραφία είναι αληθινή και πως το μόνο που ξέρει είναι ότι ο κ. Τσίπρας όλα αυτά τα έλεγε παντού.

Τα πράγματα εκτραχύνθηκαν. Ο κ. Ραγκούσης έλαβε τον λόγο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και  κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι λειτούργησε ως χυδαίο και ξεφτιλισμένο τρολ του διαδικτύου. “Συνεχίζετε τις γελοιότητες. Το πρόβλημα δεν το έχουμε εμείς. Θα σας ανακηρύξουμε ευεργέτη μας στο τέλος. Το πρόβλημα το έχει η ιστορική παράταξη την οποία έχετε την τιμή να εκπροσωπείτε και οι έρημοι οι οπαδοί της που βλέπουν έναν Υπουργό του Μητσοτάκη να καταθέτει ψεύτικες φωτογραφίες.

Ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να απαντήσει όμως η απίστευτη ένταση και οι συνεχείς διακοπές του κ. Ραγκούση τον εξόργισαν με αποτέλεσμα να φωνάξει: “Καθίστε κάτω. Δεν θα μας κάνει μαθήματα κοινοβουλευτισμού ο Ραγκούσης. Έλεος”. Στο σημείο εκείνο η ένταση προκάλεσε την αν μη τι άλλο πρωτότυπη έκρηξη του  προεδρεύοντος Απόστολου Αβδελά ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Ραγκούση είπε: “Μη μου ανεβάζεις τη μικρή (σ.σ πίεση) τώρα”.

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στις διαδηλώσεις κατά του Ελληνικού άρα δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι ψεύτικη. “Το θέμα είναι ότι αυτά που λέει η φωτό τα έλεγε ο Τσίπρας παντού. Η ευαισθησία σας ως προς τη φωτό είναι καθαρή υποκρισία” είπε και αποχώρησε από την Ολομέλεια.