Κόντρα για τον Κουφοντίνα - Φωτίου: Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να πεθάνει - Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρεξούσιος δικηγόρος του πολυισοβίτη

Νέα εστία έντασης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση φούντωσε στη Βουλή, αυτή τη φορά για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Όλα άρχισαν όταν η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής Θεανώ Φωτίου με την έναρξη της ομιλίας της αναφέρθηκε στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να πεθάνει".

"Συζητούμε ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο την ώρα που δικαιώματα κρατουμένων καταπονούνται. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει. Να σεβαστεί η κυβέρνηση τους νόμους και να αποδείξει ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι κράτος δικαίου" είπε η κα Φωτίου.

Η τοποθέτησή της προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ Θάνου Πλεύρη, ο οποιος βρισκόταν στην αίθουσα. 

Ο κ. Πλεύρης, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει από το βήμα της Ολομέλειας σε λίγη ώρα προχώρησε σε ανάρτηση στο twitter γράφοντας τα εξής: Η Θεανώ Φωτίου ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ καλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ικανοποιήσει τα αιτηματα του Κουφοντίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρεξούσιος δικηγόρος του πολυισοβιτη. Ο κρατούμενος θα εκτίσει την ποινή του όπως ο νόμος ορίζει και όχι όπως ο ίδιος και οι οπαδοί του ζητούν".