Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Ράικου στην προανακριτική

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Ράϊκού στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis.

Μόλις λίγα λεπτά κράτησε το μυστήριο με την πιθανότητα εμπλοκής ενδέκατου πολιτικού στο σκάνδαλο της Novartis καθώς αποδείχθηκε περί απλής συνωνυμίας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση.

Μετά από την αρχική της τοποθέτηση περί ονόματος στις λίστες με τα εμβάσματα της Novartis που ταίριαζε με πολιτικό η κα Ράικου πιέστηκε από βουλευτές να αποκαλύψει το όνομα. "Γιάννης Ραγκούσης" είπε η κα Ράικου προκαλώντας συναγερμό καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι και μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής επιτροπής.

Ο κ. Ραγκούσης ο οποίος είχε αποχωρήσει προ ολίγου από την επιτροπή, επέστρεψε και υποστήριξε ότι πρόκειται περί απλης συνωνυμίας με ιατρό ο οποίος εδρεύει στην Πάρο και με τον οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε συγγενής του.

Έντονη δυσαρέσκεια ΣΥΡΙΖΑ για τη Ράικου

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν πάντως εντονότατη δυσαρέσκεια για την κα Ράικου αφήνοντας υπαινιγμούς πως θα έπρεπε να είχε ελέγξει για ποιο πρόσωπο πρόκειται πριν να προχωρήσει σε τέτοια καταγγελία.

Αναστάτωση από τη νέα αποκάλυψη της τέως εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς

Νωρίτερα προκάλεσε αναστάτωση στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης η αποκάλυψη της τέως εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, που υποστήριξε ότι στις λίστες των παραληπτών εμβασμάτων από τη Novartis υπήρχαν όνομα και διεύθυνση που παρέπεμπαν σε πολιτικό πέραν των δέκα οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την υπόθεση.

Η απάντηση ήρθε σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και ο διάλογος είχε ως εξής:

Β. ΚεγκέρογλουΤο Κίνημα Αλλαγής  ζητά να έρθει η λίστα με τους παραλήπτες των 118 εκατομμύριων € στην προκαταρκτικη επιτροπή. Θυμάστε τώρα κυρία Ράικου το όνομα από τους παραλήπτες που είχε τις περισσότερες καταβολές; Θυμάστε το εύρος των ποσών προς γιατρούς ή όποιους άλλους;

Ε.ΡάικουΞεκινούσαν από 400 ή 500 € και αυξάνονταν μέχρι τα 1000€ ή και περισσότερα. Σε κάποιους επαναλαμβάνονταν ωστόσο οι καταβολές. Εγώ πάντως όταν έφυγα κάλεσα τους συνεργάτες μου και τους είπα να μην σταματήσουν ούτε λεπτό την έρευνα. Μετά είδατε τί έγινε. Είδατε πουθενά στοιχεία; Μόνο για τον άνδρα μου και τους πολιτικούς λένε. Το είπα και πριν, η έρευνα μετατράπηκε σε σκευωρία.

Β.ΚεγκέρογλουΣε αυτή τη λίστα είδατε όνομα πολιτικού;

Ε.ΡάικουΝαι είχα δει ένα όνομα και διεύθυνση, που ταίριαζε με όνομα έλληνα πολιτικού, αλλά μετά έφυγα από την Εισαγγελία και δεν ξέρω τί έγινε.

Β.Κεγκέρογλου: Το όνομα αυτό ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα;

Ε.ΡάικουΌχι δεν ήταν από τους δέκα.

Με δεδομένο πάντως το ότι η κα Ράικου δεν ήταν βέβαιη ότι επρόκειτο για πολιτικό πρόσωπο ή για συνωνυμία, πολλά από τα μέλη της επιτροπής διατηρούν επιφυλάξεις.

Πέτσας: Η Ράικου αποκαλύπτει τη λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα όσα δύσοσμα κι άκρως αποκαλυπτικά ακούστηκαν εχθές και σήμερα από την πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τα έργα, τις ημέρες, τις υπόγειες διαδρομές και τα μυστικά τηλέφωνα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αποκαλύπτουν τη λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συμπλήρωσε, ακόμη, "ενός παρακράτους που κατασκεύαζε στοιχεία και μάρτυρες, που παρενέβαινε για να σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή χωρίς όμως επιβαρυντικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Που απαιτούσε να μην περαιωθούν οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις και που απειλούσε δικαστικούς λειτουργούς. Που έστηνε δημοσιεύματα κατά αθώων ανθρώπων με συνεργούς δημοσιογράφους και εκδότες.

Αυτά είπε η τέως Εισαγγελέας με αρμοδιότητα κατά της Διαφθοράς. Η προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης και της παγίδευσης του συνόλου της αντιπολίτευσης, παραπέμπει σε άλλες χώρες κι άλλα καθεστώτα. Η Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και των κάθε είδους Ρασπούτιν επιβεβαιώνει αυτό που προεκλογικά έλεγε η Νέα Δημοκρατία: πως η κανονικότητα απουσίαζε από τη χώρα κατά την περίοδο 2015 - 2019. Και φυσικά δικαιώνει απόλυτα την πολιτική επιλογή σύστασης προανακριτικής επιτροπής ώστε να διερευνηθεί μια σκοτεινή υπόθεση".