Quantcast

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο της συζήτησης για την ψήφο των αποδήμων

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή αναφέρουν τα εξής: «Για άλλη μια φορά εκτός θέματος ο κ. Τσιπρας. Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης που απαιτούν οι Έλληνες».

Κια προσθέτουν: «Το μήνυμα που βγήκε από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής φαίνεται ότι δεν έφθασε σε αυτόν. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε μικροκομματικές αντιπαλότητες. Ο δρόμος του διχασμού μπορεί να είναι σταθερή επιλογή του κ. Τσίπρα, δεν είναι όμως επιλογή των Ελλήνων και του πρωθυπουργού".

ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε αποδείξει την προσήλωση του στην συναινετική γραμμή

Για «κοινοβουλευτικό unfair» κατηγορεί η Κουμουνδούρου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του από την αίθουσα του κοινοβουλίου όταν μιλούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν σε διαρροή κυβερνητικών κύκλων αναφέροντας:

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ο μόνος απών από τη Βουλή, ήταν και οι "κύκλοι" του που σχολιάζουν χωρίς να έχουν καν ακούσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει στην πράξη την προσήλωσή του στην εθνική και συναινετική γραμμή για τα ελληνοτουρκικά. Αυτό όμως δε σημαίνει να μην ασκεί το καθήκον του και να μην επισημαίνει λάθη, αρρυθμίες και αντιφάσεις, που μπορεί να εκθέσουν τη χώρα και πρέπει να διορθωθούν. Ίσως άλλωστε η επίγνωση αυτών ήταν αυτή που οδήγησε τον πρωθυπουργό να σπεύσει να εγκαταλείψει την αίθουσα αμέσως μετά την ομιλία του και πριν λάβει το λόγο ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, καταγράφοντας ένα ακόμη κοινοβουλευτικό unfair στο ενεργητικό του και μάλιστα σε μια ιστορική όπως ο ίδιος δήλωσε συνεδρίαση».