Quantcast

Κόντρα στη Βουλή – Κεραμέως σε Φίλη: Αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για κλειστά σχολεία, θα είχαμε 310.000 εν δυνάμει κρούσματα

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη με αφορμή τα κρούσματα στα σχολεία

Η φράση της κ. Κεραμέως πως αν η κυβέρνηση υιοθετούσε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κλειστά σχολεία τότε 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ελεύθερα προκαλώντας 310.000 εν δυνάμει κρούσματα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Φίλη ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άνοιξε την ανοσία της αγέλης χωρίς να ενδιαφέρεται για τους μαθητές.

  “Αυτή την ώρα στα σχολεία γίνεται ο μαζικότερος έλεγχος που έχει γίνει στην πανδημία. Ελέγχονται όλοι. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Βρέθηκαν 31.000 κρούσματα μέχρι χθες το βράδυ, τα οποία απομονώθηκαν διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού. Εσείς κάνατε  έκκληση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Αν σας είχαμε ακούσει αυτά τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα χωρίς να είχαν ιδέα. Θα είχαν δει δέκα άτομα τουλάχιστον.  310.000 εν δυνάμει κρούσματα και όλα αυτά ως απόρροια της έκκλησής σας” είπε η κα Κεραμέως. 

  Από την πλευρά του ο κ. Φίλης τόνισε ότι όσο τα σχολεία ήταν κλειστά το ποσοστό μαθητών και εφήβων στα γενικά κρούσματα ήταν 14% ενώ με ανοικτά τα σχολεία εκτινάχθηκε στο 24%.  Μάλιστα ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι τα 6.000 κρούσματα που προέκυψαν χθες είναι από τη Δευτέρα στα σχολεία και αυτό αναδεικνύει την ευθύνη της κυβέρνησης η οποία άφησε να συγχρωτιστούν οι μαθητές επιλέγοντας την ανοσία της αγέλης. Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανοικτά σχολεία με μέτρα και μόνο αν η κατάσταση ξέφευγε να παρατείνονταν για λίγο οι διακοπές.

  “Είναι πρωτοφανές αυτό που λέτε. Όλοι την ίδια μέρα νόσησαν κε Φίλη; Η θετικότητα στα παιδιά είναι μόλις στο 1,4%. Από εκεί που δεν ελεγχόταν κανείς τώρα ελέγχονται οι πάντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ -όχι εσείς προσωπικά- συνεχίζει να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. 

   Έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να εμποδίσετε την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Όλοι , εκτός από εσάς , έχουν χαρεί με την επιστροφή στην κανονική λειτουργία” κατέληξε η Υπουργός Παιδείας.