Quantcast

Λόγω του σεισμού στη Σάμο αναβάλλεται για αργότερα το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τον κορωνοϊό

Λόγω του σεισμού στη Σάμο,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε το τηλεοπτικό μήνυμά του  που είχε προγραμματιστεί για τις 15:00,  για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του realfm 97,8 που μετέδωσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το κλείσιμο της εστίασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 ο Γιώργος Σιαδήμας, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση αφού έχει εντοπιστεί ότι στην εστίαση υπάρχει μεγάλη διασπορά. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν οτι από το Δεκέμβριο ή ακόμα και νωρίτερα θα μπορεί να ανοίξει ξανά η εστίαση εν όψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Παράλληλα υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει απαγόρευση και μετακίνηση από νόμο σε νόμο.

Στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.