Quantcast

Κορωνοϊός - Χατζηδάκης στον realfm 97,8: Συνεχής και αδιάλειπτη παροχή ενέργειας, φυσικού αερίου και καυσίμων

"Κρίση άνευ προηγουμένου τόσο σε επίπεδο υγειονομικό όσο και οικονομικό. Να είμαστε πειθαρχημένοι και να ακούμε τι λένε οι γιατροί και οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας" δήλωσε σχετικά με τον κορωνοϊό στον realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

"Είναι ένας πόλεμος και τον πόλεμο τον δίνεις συντεταγμένα" τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. "Δεν είναι ώρα για τσάμπα μαγκιές, εξυπνακισμούς και να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του" πρόσθεσε. "Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, υπάρχουν πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσης σε όλες τις εταιρείες. Υπάρχουν μέτρα ακόμα κι αν διαδοθεί πολύ ο κορωνοϊός ώστε να υπάρχει συνεχής τροφοδοσία με ρεύμα, φυσικό αέριο και υγρά καύσιμα αδιάκοπα, αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε" σημείωσε.

"Έχουν γνώση οι φύλακες. Μέσα στα πλαίσια της λογικής, και μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρακτικής οι εταιρείες ενέργειας θα δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο. Στελέχη τους ακόμα και με αυτοθυσία είναι και θα είναι παρόντα στο πόστο τους, προκειμένου να υπάρχει συνεχής και αδιάλειπτη παροχή ενέργειας, που είναι βασικό για να μείνουμε όρθιοι σε αυτή την κρίση" υπογράμμισε ο υπουργός.

"Ανακοινώνεται ήδη ένα πρώτο πακέτο μέτρων 2 δισ. ευρώ. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν από τους αρμόδιους υπουργούς. Και είμαστε εδώ για να επικαιροποιούμε την πολιτική μας ανάλογα με τις εξελίξεις" τόνισε. "Με σύστημα και με ταχύτητα θα κάνουμε ο,τι περισσότερο γίνεται" υπογράμμισε. "Αυταπάτες δεν έχουμε, ξέρουμε τις δυσκολίες" συμπλήρωσε.