Quantcast

Κοτζιάς: Ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που έχουν διαψευστεί

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016;» αναρωτιέται ο Νίκος Κοτζιάς σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Κκάνει λόγο για ελληνικό κέντρο συντονισμού σε βάρος του. Αφορμή για το tweet του πρώην υπουργού Εξωτερικών ήταν δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε εμπιστευτικά έγγραφα που έφερε στην επιφάνεια το δίκτυο Nordic Monitor, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε συμφωνήσει, σε πρώτη φάση, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επιστροφή στην Τουρκία των 8 αξιωματικών, που είχαν βρεθεί στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, τον Ιούλιο του 2016.

«Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; Που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; Μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό», έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Κοτζιάς, ενώ κάνει retweet αναρτήσεις που κάνουν λόγο για «τούρκικες μυστικές υπηρεσίες» πίσω από το δημοσίευμα του Nordic Monitor.

Εξάλλου, σε νεότερη ανάρτησή του αναφέρεται σε δηλώσεις κύκλων του Νίκου Δένδια, ότι «η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δεν διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται» και σημειώνει: «Επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες φαντάρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρίς ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πίστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας».