Κουμουτσάκος: Η Αγκυρα θα τρομάξει από τη δύναμη της ενότητας των Ελλήνων

Την πλήρη αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε κυβερνητικές ενέργειες οι οποίες θα δεσμεύσουν τη χώρα εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος και φωτογραφίζοντας τις πληροφορίες περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια κάλεσε την κυβέρνηση να μην το πράξει.

«Η κυβέρνηση σε αυτή την στιγμή της αποδρομής της  δεν μπορεί να προβεί σε αποφάσεις που αφορούν μείζονα εθνικά ζητήματα. Σε δεσμεύσεις, ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν κρίσιμα εθνικά ζητήματα. Η εθνική πολιτική δεν είναι πεδίο φθηνών εντυπωσιασμών» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Την ίδια ώρα πάντως ο κ. Κουμουτσάκος έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία να μην παρερμηνεύει τις προεκλογικές διαμάχες στην Ελλάδα καλώντας τη να καταλάβει ότι την κρίσιμη ώρα θα βρει απέναντί της όλους τους Έλληνες.

“Αν νομίζουν ότι οποιαδήποτε ένταση θα μας τρομάξει, τους λέμε ότι θα τρομάξουν οι ίδιοι από την δύναμη των Ελλήνων όταν είναι ενωμένοι. Αυτή η ενότητα είναι πολύτιμη. Η κυβέρνηση πολιτεύτηκε δυστυχώς με την υποδαύλιση του διχασμού για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη” είπε. Αναφερόμενος μάλιστα στις δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Ευρώπης Αλαν Ντάνκαν ο οποίος χαρακτήρισε την κυπριακή ΑΟΖ ως περιοχή υπό αμφισβήτηση μίλησε για « μέγα ατόπημα και υιοθέτηση των απόψεων της Άγκυρας”. “ Η κυπριακή κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ξεκάθαρες και ουσιαστικές αντιδράσεις» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.