Κουτσούμπας: Η ιεράρχηση και υλοποίηση δημοσίων έργων γίνεται με κριτήριο τα κέρδη μεγάλων ομίλων

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργο Καταπόδη.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΔΗΣΥ.

Ο Δ. Κουτσούμπας, αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Αρχής για το έργο της, τόνισε πως «η ιεράρχηση και υλοποίηση δημοσίων έργων και η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου, γίνεται με κριτήρια τα κέρδη μεγάλων ομίλων και όχι για την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών, γι αυτό άλλωστε και εμφανίζονται φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε, πως τις δημόσιες συμβάσεις και το πώς υλοποιούνται, το ΚΚΕ τις βλέπει «υπό το πρίσμα της ικανοποίησης κοινωνικών αναγκών, όπως είναι η προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος, ενώ δήλωσε την αντίθεση του κόμματος στην φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων για την κατασκευή και τη συντήρηση των δημοσίων έργων».

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας συμφώνησε πως η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων «πρέπει να στελεχωθεί για να μπορεί να συμβάλλει με περισσότερους προληπτικούς, δειγματοληπτικούς ελέγχους, αλλά και στην εξέταση έγγραφων καταγγελιών».