Quantcast

Κουτσούμπας: Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ θα βγούμε στο ξέφωτο

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ταυτίζονται στον στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών. Γι’ αυτό στα σχέδιά τους, στις διακηρύξεις τους, δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή αναφορά ή δέσμευση να καταργηθούν τα μνημόνια, οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, που έριξαν τους μισθούς, τις συντάξεις στο πάτο, που τσάκισαν τα εργατικά δικαιώματα». Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε από τα Τρίκαλα, ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τ.Ο. Τρικάλων, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Γιατί τα μνημόνια, εξήγησε «δεν ήταν μια απλή παρέκκλιση λόγω κρίσης, όπως μας τσαμπουνάνε. Ήταν εργαλεία στα χέρια των κυβερνήσεων, όντας σε συνθήκες κρίσης, προκειμένου να υλοποιηθούν ταχύτατα οι απαιτήσεις του κεφαλαίου. Γι' αυτό και καμιά τέτοια κυβέρνηση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, πρόκειται να τα καταργήσει».

Μιλώντας για την ακροδεξιά στην Ελλάδα, δεν παρέλειψε να τονίσει πως «πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και τον φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ’ την τρίτη θέση, για να “πατώσουν” οι υποψήφιοί της σε Περιφέρειες και δήμους, για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν το φασισμό».

Για την ΕΕ σημείωσε πως «καμιά κυβέρνηση ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις που έχει, απέναντι στην ΕΕ, στην ολιγαρχία του πλούτου. Γι’ αυτό όλοι τους λένε πως το κράτος έχει συνέχεια». Και όλοι τους, επεσήμανε, πως «θα υλοποιήσουν, μία προς μία, τις δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, τη μείωση του αφορολόγητου, τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις».

Ειδικότερα, για τις μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας πως «δεν είναι τίποτα άλλο από βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για τα κέρδη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ περηφανεύεται με κάθε ευκαιρία ότι την έχει μάθει τη δουλειά, ότι έχει μάθει πώς θα υλοποιεί τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Και η ΝΔ, υπερηφανεύεται κι αυτή από τη μεριά της, πως την ξέρει τη δουλειά λόγω της πολύχρονης θητείας της στην αστική διαχείριση».

Πρόοδος, εξήγησε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ δεν είναι η ΕΕ του αντικομμουνισμού, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, μέσω της εξίσωσης του φασισμού με τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό, των διώξεων και απαγορεύσεων κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων. Και επειδή μιλάνε όλη την ώρα για την άνοδο της ακροδεξιάς, του φασισμού, τους λέμε ότι ακριβώς αυτή η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, στρώνουν το έδαφος στο φασισμό στην Ευρώπη», υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο.

«Απευθυνόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, «σε όσους, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους ή τους διαφορετικούς προβληματισμούς τους σε κάποια θέματα, βλέπουν στο ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, οργάνωσης του λαού για ριζικές αλλαγές», τονίζοντας: «Σε όλους αυτούς απλώνουμε το χέρι για να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας και μπροστά στις εκλογικές μάχες και στο κίνημα. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε όλα όσα μπορούμε να έχουμε. Θα τα καταφέρουμε να βγούμε στο ξέφωτο. Με ΚΚΕ ισχυρό παντού. Για μια μεγάλη νίκη του λαού».