Quantcast

Κουτσούμπας: Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπίπτουν

 "Η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση επιβεβαιώνει αυτό που το ΚΚΕ επισήμανε από την πρώτη στιγμή, ότι εξυπηρετεί δύο στόχους: Από τη μία πλευρά προωθεί ορισμένες ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος προκειμένου να εξασφαλίσει απρόσκοπτα την κυριαρχία του και από την άλλη υπηρετεί την προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με ψεύτικα διλήμματα που κρύβουν τη στρατηγική τους σύγκλιση, να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια" τόνισε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναρωτώμενος: "Ξεχάσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ την κριτική που παλαιότερα εσείς ασκούσατε;"

Όσον αφορά στον πρώτο στόχο, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε πως οι προτάσεις και των δύο κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, συμπίπτουν και αποσκοπούν στην εξασφάλιση της περιβόητης πολιτικής σταθερότητας, για πολιτική συνέχεια, ώστε να μη διαταράσσεται η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η πίεση του λαϊκού παράγοντα. Το κρίσιμο για τον λαό, επισήμανε, είναι όχι μόνο να μη συναινέσει, αλλά να αντιπαλέψει αυτόν το στόχο της περιβόητης κυβερνητικής σταθερότητας.

Όσον αφορά τον δεύτερο στόχο, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι επιχειρείται η αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού συστήματος, του οποίου τη σαπίλα, το παζάρι και τις μεταγραφές βουλευτών το τελευταίο διάστημα βλέπει ο λαός.

«Αυτούς τους αντιδραστικούς στόχους δεν μπορείτε να τους κρύψετε, ούτε με πομπώδεις διακηρύξεις περί προστασίας κοινωνικών δικαιωμάτων, ούτε κι αν τους πλασάρετε ως "πρόοδο και ρήξη" με το παλιό πολιτικό σύστημα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ για κατάργηση των προνομίων του ξένου και εγχώριου εφοπλιστικού κεφαλαίου στο άρθρο 107, τη διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως εκείνο της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόταση για κατάργηση των άρθρων 27 και 28 που επιβάλλουν περιορισμούς στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, την εκχώρησή τους σε ξένα κέντρα, την ύπαρξη ξένων στρατευμάτων στη χώρα μας, αλλά και του άρθρου που κατοχυρώνει την υπερίσχυση του ευρωπαϊκού έναντι του εθνικού δικαίου.

Επίσης υπογράμμισε τις προτάσεις του ΚΚΕ για την καθιέρωση της καθαρής και ανόθευτης απλής αναλογικής και του υπερώριμου αιτήματος για πλήρη διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας.

Καταλήγοντας ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα αστικά πολιτικά κόμματα για τις τελικές προτάσεις προς αναθεώρηση γιατί υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ καταθέτει τις προτάσεις του στο λαό ώστε να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης του κινήματος, από τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων που απαιτούν βαθύτερες ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, στο ποιος έχει την εξουσία, οι εργαζόμενοι ή οι εκμεταλλευτές του πλούτου.