Quantcast

Κριθαρίδης: «Σοκαριστική και ανατριχιαστική» η καταγγελία διερμηνέα της Frontex για βασανισμούς και επαναπροωθήσεις στα ελληνικά σύνορα

«Σοκαριστική και ανατριχιαστική», χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης την καταγγελία διερμηνέα της Frontex, για την δράση των ελληνικών αρχών στα ελληνικά σύνορα, που κάνει λόγο για «αρπαγή του μαζί με πρόσφυγες από την ελληνική αστυνομία., τον ξυλοδαρμό τους και άλλες ευτελείς πράξεις βασανισμού από τις ελληνικές αρχές και τέλος την παράνομη επαναπροώθηση τους στην Τουρκία».

Ο κ. Κριθαρίδης προσθέτει ότι για το περιστατικό αυτό είναι ενήμερη η αρμόδια ευρωπαία Επίτροπος, «η οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός του ότι όπως καταγγέλλει ο διερμηνέας, τα περιστατικά αυτά κάθε άλλο παρά μεμονωμένα είναι»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΜεΡΑ 25, «τα εγκλήματα του κ. Μητσοτάκη, του κ. Μηταράκη και του κ. Θεοδωρικάκου συνεχίζονται και στον Έβρο, με την χώρα μας να εκτίθεται διεθνώς για τέτοιες παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές, που δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που καταγγέλλονται» και ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.