Quantcast

Κριθαρίδης: Χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός στον χώρο του φαρμάκου, όχι αυξήσεις στις τιμές

«Με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις πολύ βασικών φαρμακευτικών σκευασμάτων», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης υποστηρίζει, σε δήλωσή του, ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να αντιμετωπίσει το ζήτημα, επιδίδεται σε αυτό που ξέρει καλά να κάνει: ξεδιάντροπη εξυπηρέτηση ολιγαρχικών συμφερόντων» και σημειώνει:

«Δεν μπορεί να εξηγηθούν αλλιώς οι χθεσινές δηλώσεις τής αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κυρίας Γκάγκα, αλλά και η σημερινή επανάληψή τους από τον υπουργό Υγείας, τον κ. Πλεύρη, περί λύσης στις ελλείψεις των φαρμάκων μέσα από την προώθηση των γενόσημων και τις αυξήσεις στις τιμές τους! Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να προβεί σε έναν κεντρικό σχεδιασμό στον χώρο του φαρμάκου, σαν αυτόν που κάνουν οι πολυεθνικές υπέρ των μετόχων τους όμως, όχι υπέρ της κοινωνίας, η κυρία Γκάγκα και ο κ. Πλεύρης βλέπουν τη λύση σε ένα ”διεθνές” πρόβλημα, για άλλη μία φορά, στην κερδοσκοπία των φαρμακευτικών και στις αυξήσεις στις τιμές!».

«Φυσικά δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τους επιτελάρχες της Μητσοτάκης Α.Ε. που δεν δίστασαν να κατακρεουργήσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας, ακόμα και εν μέσω πανδημίας», καταλήγει στη δήλωσή του ο Μ. Κριθαρίδης.