Quantcast

Κυβερνητικές πηγές: Ο Δένδιας είχε εντολή Μητσοτάκη «να απαντήσει αναλόγως» - Τι λένε πηγές του ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή την αντιπαράθεση που είχαν οι δύο ΥΠΕΞ, Ελλάδας και Τουρκίας στην Αγκυρα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν από την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως.

Τι λένε διπλωματικές πηγές

Πηγές του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το «πινγκ πονγκ» δηλώσεων Δενδια-Τσαβούσογλου ανέφεραν:

«Όταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα.

Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις. Με την Τουρκία έχουμε διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων. Η δική μας βασίζεται στις Ευρωπαϊκές αξίες. Και στο διεθνές δίκαιο.

Η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα. Εμείς προσερχόμαστε πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση.

Αλλά θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας.

Ο ΥΠΕΞ είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον ΠΘ. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Και ο ΥΠΕΞ είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως.»