Quantcast

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψω στο Μέγαρο Μαξίμου τότε θα πρέπει να με ξαναψηφίσουν

«Το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου είναι μία πολύ καλή ένδειξη για το πώς θα ξαναψηφίσουν οι πολίτες. Όμως, πρέπει να πάμε να ξαναψηφίσουμε. Τότε κληθήκαμε να νικήσουμε. Τώρα καλούμαστε να κυβερνήσουμε. Αν, συνεπώς, οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψω στο Μέγαρο Μαξίμου, αν αυτή είναι η επιλογή τους, τότε θα πρέπει να ξαναέρθουν να με ξαναψηφίσουν» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, επισημαίνει ότι αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. «Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία πολύ μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές, τόσο πιο εύκολα θα είναι να τις υλοποιήσω» προσθέτει.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι δεν ήταν αυτός που έκοψα τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει «ο κ. Ανδρουλάκης είχε μια πολύ συνεπή στρατηγική να στρέψει το ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότερο προς τα αριστερά και σίγουρα να μην επιθυμεί καμία επικοινωνία με εμένα προσωπικά».

«Κατά συνέπεια, εγώ δεν βλέπω άλλη επιλογή σήμερα για τη χώρα παρά μόνο αυτοδυναμία και προφανώς είναι καλύτερο η αυτοδυναμία αυτή να μην είναι οριακή, αλλά να είναι πιο διευρυμένη. Είχα 158 βουλευτές στην προηγούμενη εκλογή, νομίζω ότι υπηρέτησα την ατζέντα από μία τέτοια πλειοψηφία με μεγάλη άνεση, χωρίς να αισθάνομαι ότι είμαι δέσμιος εξαρτήσεων, αλλά και χωρίς να «καβαλήσω το καλάμι», πράγμα το οποίο δεν θα επιτρέψω πρώτα απ' όλα στον εαυτό μου. Και σίγουρα δεν πρόκειται να το επιτρέψω ούτε στα στελέχη μου και στους αυριανούς υπουργούς» αναφέρει.

Επίσης, αποκλείει κατηγορηματικά την συνεργασία με κόμματα ή κομματίδια εκ δεξιών της ΝΔ, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει «Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να συμβεί αυτό» αναφέρει.

Μιλώντας ο πρόεδρος της ΝΔ για τις μεταρρυθμιστικές του προτεραιότητες τονίζει ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η οικονομία, η ανάπτυξη η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πρέπει να μειώνει τις ανισότητες και να βελτιώνει τα εισοδήματα, κυρίως των μισθωτών, να είναι φιλική προς το περιβάλλον και ψηφιακή. Στη συνέχεια δηλώνει ότι η δημόσια υγεία είναι προσωπικό του στοίχημα. «Έμαθα πολλά πράγματα και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά πού πρέπει να παρέμβουμε» σημειώνει.

Τέλος αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εκτιμά ότι όποιος και αν εκλεγεί στην Τουρκία δεν θα υπάρξει κάποια δραστική στροφή στην εξωτερική της πολιτική. «Από την άλλη, αναγνωρίζω απόλυτα ότι κάθε νέα πολιτική αρχή στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι μία ευκαιρία για επαναξιολόγηση του τι έγινε αυτή την τετραετία και ενδεχομένως για ένα πλαίσιο καλύτερης κατανόησης και πιο ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα. Αυτή θα είναι η δική μου πρόθεση. Θα τονίσω, ωστόσο, και κάτι κρίσιμο: σημασία δεν έχει μόνο ποιος θα κυβερνά στη γειτονική χώρα. Αλλά ποιος θα κρατά το τιμόνι και στη δική μας πατρίδα. Είναι ακόμη ένας λόγος που καθιστά κρίσιμη την κάλπη της 25ης Ιουνίου» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.