Λέκκας στη Realnews: «Τα έργα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων χρειάζονται αναθεώρηση»

Την ανάγκη αναθεώρησης του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού της χώρας και ιδιαίτερα των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού επισημαίνει στη Realnews ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας. 

Εξηγώντας τους παράγοντες που συντελούν στα πλημμυρικά φαινόμενα, ο καθηγητής τονίζει πως εδώ και αρκετά χρόνια γίνονται τα ίδια λάθη στα έργα για τη θωράκιση των περιοχών που κινδυνεύουν από τις πλημμύρες.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που εφαρμόζουμε και ο σχεδιασμός που γίνεται είναι λανθασμένοι, ωστόσο συχνά βλέπουμε ότι δεν αποδίδουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ξεπερασμένα τα μεγάλα υδραυλικά έργα που πραγματοποιούνται. Τα έργα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων χρειάζονται αναθεώρηση», δηλώνει στην «R» ο Ευθ. Λέκκας και διευκρινίζει ότι και οι πρώτες εργασίες που γίνονται μετά από μια φωτιά, για την ανάσχεση των υδάτων, πρέπει να σχεδιάζονται με κριτήριο το υπέδαφος και τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews