Quantcast

LIVE: Στην Ολομέλεια η Συνταγματική Αναθεώρηση - Αποχή πλην ενός αποφάσισαν οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ

Άρχισε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, αντί μέχρι αύριο που είχε αρχικά προγραμματιστεί, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους βουλευτές που το επιθυμούν να πάρουν το λόγο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έκανε δεκτές σχετικές εισηγήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων κομμάτων που τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση και να μην υπάρξουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια σε αυτή την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία.

Μάχη ώστε καμία πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος να μη συγκεντρώσει 180 θετικές ψήφους θα δώσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη προκειμένου να μην επιτρέψει στην επόμενη Βουλή να προχωρήσει σε αναθεώρηση με 151 θετικές ψήφους.

Από την αίθουσα της Ολομέλειας ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι στην κατεύθυνση αυτή , στην ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη από την πλευρά της Κ.Ο θα ψηφίσει μόνο ένας βουλευτής, ενώ οι υπόλοιποι θα απέχουν.

“Εμείς θα ψηφίσουμε δι’ ενός βουλευτή ώστε να μην επιτρέψουμε στην επόμενη Βουλή με 151 να κάνει ό,τι θέλει” είπε ο κ. Λοβέρδος. Έτσι στην ψηφοφορία της Πέμπτης ο κ. Λοβέρδος θα είναι ο μόνος βουλευτής της Κ.Ο ο οποίος θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο προκειμένου να δώσει το στίγμα των προθέσεων και των θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και οι υπόλοιποι βουλευτές θα απέχουν ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες του 180.

Υπενθυμίζεται ότι την άποψη πως καμία πρόταση δεν πρέπει να λάβει 180 θετικές ψήφους σε αυτή τη Βουλή είχε εκφράσει πρώτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.