Quantcast

Μαρινάκης: Ακατανόητη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει προς ψήφιση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τα μνημόνια της συμφωνίας των Πρεσπών που κατέθεσε προς ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι από τις πιο ακατανόητες και ανεξήγητες κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πως κανένας Ελληνας δεν καταλαβαίνει τι εξυπηρετεί αυτή η ενέργεια. 

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στη συνέντευξή του το πρωί και πως εφόσον δούμε αντίστοιχη στάση από την άλλη πλευρά θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση. «Δικαιώνεται η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μη βιαστεί στην ψήφιση των συγκεκριμένων μνημονίων», υπογράμμισε επαναλαμβάνοντας πως «δεν θα γίνουμε επισπεύδοντες όταν η άλλη η πλευρά δεν δέχεται τα βασικά».

Επίσης δήλωσε πως είναι ψέματα και αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας τα περί γνώσης της συμφωνίας από τον κ. Γεραπετρίτη εκ των προτέρων. «Είναι ασύστολα ψεύδη. Τα διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Αδιανόητο αυτό που έχει ειπωθεί», τόνισε.

Για την ανακοίνωση της προέδρου της Β. Μακεδονίας ότι πρόκειται για ατομικό της δικαίωμα, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως όταν μιλάμε για την ανώτατη άρχοντα δεν μπορεί να μιλάμε για διγλωσσία και ατομικό δικαίωμα. «Είναι υποκριτικό να λέγεται και να ακούγεται κάτι τέτοιο και δεν είναι αποδεκτό ούτε από την Ελλάδα, ούτε από κανένα σοβαρό κράτος», ανέφερε.

Σε ερώτηση για την αντίδραση του κ. Κοτζιά απέναντι στην κριτική για τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι με αυτή τη λογική, αντίστοιχα για τις τουρκικές παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάνης δεν φταίει ο Ερντογάν αλλά η συνθήκη της Λωζάνης, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως είναι ατυχής η σύγκριση. Κανείς - τόνισε - δεν κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ή τον κ. Τσίπρα για τη στάση της Προέδρου της Β. Μακεδονίας. «Κατηγορούμε τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξήγητη βιασύνη του να φέρει τα μνημόνια προς ψήφιση. Η σύγκριση και όλη αυτή η λογική του κ. Κοτζιά δεν έχει κάποια βάση, είναι αδικαιολόγητη», πρόσθεσε.

Για τη θέση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι έπρεπε να έχουν κυρωθεί τα μνημόνια δήλωσε πως έχει διατυπώσει κάποιες θέσεις της δημόσια και πως η θέση της κυβέρνησης διατυπώθηκε από τον πρωθυπουργό.

Για την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική και τις αντιδράσεις από το φοιτητικό κίνημα, απάντησε πως επιτέλους σε αυτή τη χώρα υπάρχει κυβέρνηση που κάνει το αυτονόητο και εφαρμόζεται ο νόμος. «Είναι κίνημα υπέρ των φοιτητών το άθροισμα νοσηρών μειοψηφιών;», ρώτησε μεταξύ άλλων και τόνισε πως χάθηκαν πολλά χρόνια, ότι δεν θα χαθούν άλλα και πως «το πάρτι τελείωσε».

Για την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Κομισιόν για τις πολυεθνικές που τιμολογούν διαφορετικά προϊόντα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, είπε ότι θα είναι γραπτή, τεκμηριωμένη με επιχειρήματα και πρόκειται για μία ακόμα ενέργεια του κ. Μητσοτάκη εκτός συνόρων για την υπεράσπιση των συμφερόντων Ελλήνων πολιτών. «Είναι ουσιαστικά ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να γίνουν οι δέουσες ενέργειες», σημείωσε μεταξύ άλλων. Για τον φόρο επί των μερισμάτων είπε ότι δεν είναι ο μοναδικός φόρος που πληρώνει μια εταιρεία. Μέχρι να φτάσουμε σε αυτόν υπάρχουν και άλλοι φορολογικοί συντελεστές οι οποίοι ισχύουν. Είναι ο τελευταίος φόρος και αποδίδει, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον τελικό του κυπέλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης και πως η Πολιτεία δια των αρμόδιων αρχών έδωσε κάθε διαβεβαίωση για να μην γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. «Είναι λυπηρό που βλέπουμε τον τελικό του κυπέλου Ελλάδος κεκλεισμένων των θυρών. Είναι απόφαση της ΕΠΟ, ανεξήγητη και η διαχείριση και η απόφαση την στιγμή που στην ίδια χώρα διοργανώνεται ευρωπαϊκός τελικός με τη συμμετοχή ελληνικής ομάδας. Αντίφαση που πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους στο ποδόσφαιρο», δήλωσε. Είπε επίσης ότι επελέγη το μοναδικό γήπεδο της super league που δεν έχει τηρήσει τη νομοθεσία για τις κάμερες και γι αυτό γίνεται ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών και πως δεν θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε το νόμο. «Κρίμα πραγματικά. Ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά. Έχει δοκιμαστεί ο κρατικός μηχανισμός τελευταία σε σημαντικούς αγώνες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα φέρει εις πέρας», συμπλήρωσε.

Για τη σημερινή δολοφονία δήλωσε πως είναι τραγική είδηση, πως κάθε μέρα η ΕΛ.ΑΣ κάνει περίπου 50 συλλήψεις για τέτοιες καταγγελίες που έχουν να κάνουν με ενδοοικογενειακή βία ενώ απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ πως είναι ανήθικο να κάνει αντιπολίτευση πάνω σε μια γυναικοκτονία.

Σημείωσε ότι στο θύμα είχε προταθεί το panic baton και η δυνατότητα του ξενώνα στέγασης αλλά δεν τα χρησιμοποίησε και τόνισε πως ποτέ δεν φταίει κανένα θύμα. Μετά από σχετική επόμενη ερώτηση είπε ότι περίπου 2000 αστυνομικοί έχουν επιστρέψει σε μάχιμες υπηρεσίες ενώ τόνισε πως δεν θα μπει στο σχολιασμό αποφάσεων σημειώνοντας ότι με βάση τον ποινικό κώδικα υπήρχε η δυνατότητα ο δράστης να κρατηθεί. «Γιατί αποφασίστηκε να αφαιθεί ελεύθερος και ποιο είναι το σκεπτικό δεν το γνωρίζω και αδυνατώ να το σχολιάσω», σημείωσε.

Σε ερώτηση για το αίτημα της αντιεισαγγελέως Λάρισας να ενημερωθεί ποιος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν τόνοι χώματος στα Τέμπη εντός 20 ημερών, απάντησε πως πρόκειται για εν εξελίξει δικαστική υπόθεση και δεν μπορεί να γνωρίζει στοιχεία της αλληλογραφίας.

Για το θέμα των θαλασσίων πάρκων είπε ότι απάντησε ο πρωθυπουργός με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο και πως δεν αφορά την Τουρκία ούτε θα πάρει άδεια η χώρα για να το προχωρήσει. «Θα το προχωρήσει. Δεν είναι υπό διαπραγμάτευση ζήτημα κυριαρχίας και δεν μπαίνει καν στο τραπέζι», τόνισε. Επίσης διέψευσε δημοσίευμα περί αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία κρυφά και τόνισε πως οποιοδήποτε υλικό δίνεται είναι κατόπιν απόφασης ΚΥΣΕΑ και πάντα μιλάμε για παροπλισμένο υλικό.