Quantcast

Με το βλέμμα στους «151» ο Τσίπρας, έπειτα από το... διαζύγιο με Καμμένο - «Κακοστημένο σχέδιο» καταγγέλλει η ΝΔ

Μόλις 45 λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να βάζουν «τίτλους τέλους» στην, σχεδόν, τετραετή συγκυβέρνηση.

«Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο, όπως και από όλους, καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Ευχαριστώ, λοιπόν, τον Πάνο Καμμένο όχι μόνο για όλα όσα πετύχαμε μαζί αυτά τα χρόνια, αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης, ότι θα ζητήσει το ίδιο να κάνουν και τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ.  Έκανα δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπως θα κάνω δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη μου», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι «το θέμα της Μακεδονίας για την οποία έχουν υπάρξει χιλιάδες νεκροί, δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα».

Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πως δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στον πρώην κυβερνητικό εταίρο και έστειλε εσωκομματικό μήνυμα ότι «αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφο τους θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ».

 

ΝΔ για Τσίπρα-Καμμένο: Υποκριτές σε απόλυτη συνεννόηση, για να παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλει πως το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα «κακοστημένο σχέδιο».

Οπως επισημαίνει η Πειραιώς «Οι κ. Τσίπρας και κ. Καμμένος επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και να παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία» και σημειώνει ότι «αν ήθελε ειλικρινά ο κ. Καμμένος να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα, θα είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και για την ψήφο εμπιστοσύνης και για την συμφωνία των Πρεσπών».

Γεννηματά: Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν...

Για «φαρσοκωμωδία» έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά τονίζοντας πως « τυχόν κυβερνητική συνέχεια με υπολείμματα και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει. Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στον ετερόκλητο Κυβερνητικό θίασό του», ενώ ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες.