Quantcast

ΜέΡΑ25: Μόνο μια Διεθνής Περιφερειακή Συνδιάσκεψη όλων των χωρών της Ανατ. Μεσογείου με πρωτοβουλία της χώρας αποτελεί πραγματικά ειρηνική διέξοδο

«Συνεχίζεται η κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά και με τη νέα τουρκολιβυκή συμφωνία, με το καθεστώς Ερντογάν να εντείνει τις προσπάθειές του για να εξαναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση σε διμερείς συνομιλίες, τις οποίες κατόπιν θα τορπιλίσει βάζοντας τα πάντα στο τραπέζι, ώστε να αναγκάσει την ελληνική πλευρά να αποσυρθεί και να μας καταγγείλει για αδιαλλαξία», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΜέΡΑ25. 

Όπως σχολιάζει, «αυτή η στρατηγική στην οποία μας σέρνουν και οι φερόμενοι ως "σύμμαχοι μας", μαζί με την τακτική του εφησυχασμού παράλληλα που καλλιεργεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τάχα μου δήθεν χάριν της συνδρομής των συμμάχων μας, οι οποίοι κάθε φορά που τίθενται τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών διαφορών νίπτουν τας χείρας τους, είναι επικίνδυνη και αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε νέα εντάσεις».

«Αντίθετα, μια ελληνική πρόσκληση που θα απευθύνεται σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την από κοινού καταγραφή των διαφορών μας ως προς την χάραξη θαλάσσιων ζωνών, θα αναγκάσει τον Ερντογάν είτε να προσέλθει σε μια τέτοια Διεθνή Περιφερειακή Διάσκεψη όπου δεν θα μπορεί να βάλει το σύνολο των βλέψεών του, είτε να μην προσέλθει αποκαλύπτοντας έτσι την δική του αδιαλλαξία», σημειώνει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει: 

«Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, η χώρα μας θα έχει βγει κερδισμένη και οι εντάσεις θα μειωθούν. Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της Αθήνας θα δώσει στη χώρα μας ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ενώ θα έπρεπε προς την κατεύθυνση αυτή να προτρέπουμε και την ΕΕ. Το ΜέΡΑ25, λοιπόν, επιμένει πως μόνο μια Διεθνής Περιφερειακή Συνδιάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με πρωτοβουλία της χώρας μας αποτελεί μια πραγματικά ειρηνική διέξοδο».