Quantcast

Μηταράκης: Μια εβδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές

«Μια βδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές στα νησιά» δίνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη  στα social media, σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έκανε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

 «Όλα έτοιμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε να κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές και να επιταχυνθεί η πολιτική ασύλου και επιστροφών» προσθέτει ο κ. Μηταράκης.

Η ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου:

Νωρίτερα, ο κ. Μηταράκης είχε ανακοινώσει το "πάγωμα" της επίταξης εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων για μια εβδομάδα,, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.  Η κίνηση αυτή γίνεται, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος με την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν προχωράμε με τα έργα. «Παγώνω» τις επιτάξεις, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος, προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Σε διάλογο με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, κάλεσε κατοίκους και φορείς να συνεργαστούν για να ξεκινήσει ο διάλογος. «Δώστε μας εναλλακτικές», είπε χαρακτηριστικά.

«Ευχαρίστως να πάμε τις δομές όπου μας επιδείξει η τοπική κοινωνία» είπε.

Προέχει η ασφάλεια των νησιών, γι’ αυτό δεν μπορεί να καθυστερήσει η δημιουργία των κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, δήλωσε στην ΕΡΤ.

Οι ανοιχτές δομές στη Μόρια στη ΒΙΑΛ και στο Βαθύ θα κλείσουν έως τον Αύγουστο όπως και τα διαμερίσματα μέσα στις πόλεις σημείωσε και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και η αντιπαράθεση.

Ο κ. Μουτζούρης είχε ζητήσει νωρίτερα να ανασταλούν τα μέτρα επίταξης, να αποσταλούν γιατροί στα νησιά, να φύγουν μερικές χιλιάδες πρόσφυγες και να ελεγχθούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Μουτζούρης: Ζήτησα από τον Μηταράκη να «παγώσουν» οι επιτάξεις και να ξεκινήσει διάλογος 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον κ. Μηταράκη να «παγώσει» προσωρινά τις επιτάξεις για να προχωρήσει ο διάλογος. «Ο υπουργός έκανε αποδεκτό το αίτημά μου» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Κολλάρος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ για να σταματήσει η επίταξη των ακινήτων ώστε να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για μετανάστες.