Quantcast

Μητσοτάκης: Από 1η Ιανουαρίου 2023, θα καταργηθεί η Εισφορά Αλληλεγγύης για όλους και θα «ξεπαγώσουν» οι αυξήσεις στις συντάξεις

Με απολογισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής άρχισε την ομιλία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δίνοντας μάλιστα μια έμμεση απάντηση στην εκλογολογία τόνισε ότι η σημερινή ημέρα, τρία χρόνια μετά τις εκλογές του 2019 είναι ευκαιρία όχι μόνο για απολογισμό αλλά και για προγραμματισμό της μετέπειτα κυβερνητικής πορείας. 

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο τι παρέλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ λέγοντας ότι είχε προηγηθεί τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων. "Ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και δημοψήφισμα που έφερε τη χώρα ένα βήμα από τον γκρεμό. Συνεχίστηκε με καταιγίδα φόρων. Πλέον όμως,

η Ελλάδα είναι στα κράτη με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το ΔΝΤ.

Είναι πρώτη στη μείωση φόρων. Σε ένα μήνα απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας" είπε. 

Περιγράφοντας το τετράπτυχο επί του οποίου θα κινηθεί η ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης το ανέλυσε ως εξής:

1) εργασία, φροντίδα για αμοιβές και καλύτερες συνθήκες δουλειάς

2) καταπολέμηση ανεργίας

3) παρεμβάσεις κοινωνική ασφάλιση

4) πολιτικές προστασία αδύναμων 

"Μέλημά μας να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, όχι γενικά στον λαό όπως επίτηδες λένε όσοι θέλουν να θολώσουν το νόημα" είπε.

Κάνοντας μάλιστα απολογισμό των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση όπως αύξηση του κατώτατου μισθού, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, τα μέτρα για τους διανομείς και τους εργατοτεχνίτες ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας: Τι κάνατε εσείς από όλα αυτά; Δεν προλάβατε ε; Άλλοι διαλαλούν την κοινωνική ευαισθησία, εμείς τη δείχνουμε στην πράξη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες όσοι οφείλουν στον ΕΦΚΑ θα ενταχθούν σε καθεστώς περισσότερων δόσεων, ενώ παράλληλα εξορθολογίζεται και η διαδικασία παραγραφής. 

"Σήμερα μπορούμε να πούμε με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση την 1.1.2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους.  Την ίδια μέρα θα «ξεπαγώσουν» και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τίθενται σε τροχιά  μόνιμων και τακτικών αυξήσεων. Είναι σήμα ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να τους ωφελεί όλους" είπε.