Quantcast

Μητσοτάκης για έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Να σταματήσει η πόλωση και η στοχοποίηση - Η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται

«Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση. Η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται. Ζητώ από την πολιτεία και την αστυνομία να βρουν τους δράστες για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτά τα φαινόμενα τρομοκρατίας τα οποία δυστυχώς κάνουν την επανεμφάνισή τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Αυτό το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με την ευθύνη της κυβέρνησης έχει παρενέργειες. Είναι σημαντικό σήμερα να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε εργαζομένους να κάνουν τη δουλειά τους».

«Η ανοχή στη βία από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ «καλής» και «κακής» βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «δυστυχώς εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών, η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη».

Παράλληλα, ζήτησε «να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη Δημοκρατία μας. Τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. Το κλίμα της ακραίας πόλωσης, της φτωχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν. Ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».