Quantcast

Μητσοτάκης: Η Τουρκία έχει μείνει μόνη επαναλαμβάνοντας τα ψέματα και τις απειλές της

Νέο ηχηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Η γειτονική χώρα έχει μείνει μόνη επαναλαμβάνοντας τα ψέματα και τις απειλές της, δήλωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι η Ελλάδα κινείται με βάση το διεθνές Δίκαιο έχοντας την συμπαράσταση των εταίρων της.

Συγκεκριμένα ο κος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε καθαρά στον ΟΗΕ. Τόσο για τις κόκκινες γραμμές της, όσο και για τη φιλική της διάθεση απέναντι στον τουρκικό λαό. Η άλλη όχθη μπορεί να επαναλαμβάνει μονότονα τα ψέματα και τις απειλές της σε αυτό το γαϊτανάκι, όμως έχει μείνει μόνη».

Και πρόσθεσε: «Εμείς μένουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις καθαρές μας θέσεις με την ισχύ του Διεθνούς Δικαίου, την επιφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεων μας , τη συμπαράσταση των συμμάχων μας. Εδώ τα πολλά λόγια είναι πράγματι φτώχεια -όπως λέει και η παροιμία- και ίσως είναι καιρός να ασχοληθούν με αυτήν την φτώχεια και όσοι λένε πολλά. Αντί για τις πύρινες λέξεις να επιλέξουν επιτέλους τις δημιουργικές πράξεις και τον δρόμο του ουσιαστικού διαλόγου».

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «απέναντί τους, άλλωστε, δεν έχουν μόνο την Ελλάδα, έχουν ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ»

Αναφερόμενος στις ενεργειακές ανατιμήσεις, είπε ότι η στήριξη των νοικοκυριών θα συνεχιστεί και πως η ελληνική πρόταση για πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου αποκτά υπόσταση στην Ευρώπη.

«Θα το ξαναπώ, το έχουμε πει πολλές φορές και με τον Υπουργό Οικονομικών, ότι κανείς εθνικός προϋπολογισμός, σε καμία χώρα, δεν είναι σε θέση να καλύψει ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, το οποίο διαπερνά τα σύνορα. Και απαιτούνται εκτός από τις εθνικές πολιτικές και τολμηρές ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Από την άλλη πλευρά, νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη σημαντική, αλλά τόση όση να μην υπονομεύεται η οικονομία συνολικά, ενώ ταυτόχρονα προϋπόθεση για την υπέρβαση των προσωρινών δυσκολιών είναι η ανεξαρτησία, η πολιτική σταθερότητα, αλλά και η διεθνής αξιοπιστία του κάθε κράτους. Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει μεγάλη ωριμότητα. Αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των εισαγόμενων κρίσεων και πιστεύω ότι εκτιμά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διατηρήσει τη συνοχή και την ενότητα της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς σε καμία περίπτωση να ναρκοθετεί την επόμενη μέρα» είπε ο πρωθυπουργός.