Quantcast

Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ-διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο και τα σχολεία για όσο πουν οι ειδικοί

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο παράτασης παρουσίασης του οδικού χάρτη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άρση του lockdown, καθώς το κρούσματα παραμένουν στα ύψη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θεωρείται άνευ νοήματος να προχωρήσει σε ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, δεδομένου ότι τα κρούσματα αλλά και οι διασωληνωμένοι όπως και οι νεκροί, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με την αντίστοιχη πίεση στο ΕΣΥ, μετά από ένα μήνα lockdown.

Το πιθανότερο είναι αύριο ή την Παρασκευή να ανακοινωθεί παράταση κατά μία εβδομάδα του lockdown (το οποίο κανονικά λήγει την Δευτέρα 7/12) και όταν η επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετικές ανακοινώσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, μιλώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia Λι Μπόλινγκερ (Lee C. Bolinger), στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», αποκάλυψε ότι η επαναλειτουργία των μπαρ και νυχτερινής διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνο όταν έχουμε τα εμβόλια.

Ως προς την εστίαση και το λιανεμπόριο, επεσήμανε ότι θα ανοίξουν σταδιακά και με πολλούς περιορισμούς.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις των CEO που συμμετείχαν σ' αυτό. «Η πανδημία μάς έδειξε ότι μπορείς να δουλέψεις από παντού κι αυτό προσφέρει ασφάλεια. Άρα η Ελλάδα δεν είναι μόνο ωραίο μέρος για να κάνεις τουρισμό, αλλά και για να μείνεις και να δουλέψεις», είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα ν' αναδειχθεί έτσι σε προορισμό όχι μόνο για τουρισμό, αλλά και για επενδύσεις ή όσους συνταξιούχους θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα.

Επίσης, σημείωσε πως «δίνουμε σημασία στην ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών και το gov.gr ήταν μια επανάσταση, οι Έλληνες ενθουσιάστηκαν. Είναι ένα όχημα για να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις», σχολίασε. Αναφερόμενος δε στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «έναν χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».