Μοριοδότηση διακριθέντων σε μαθηματικές Ολυμπιάδες ζητά ο Χαρακόπουλος

Ζήτημα μοριοδότησης για την εισαγωγή σε ΑΕΙ των διακριθέντων σε μαθηματικές ολυμπιάδες στα πρότυπα των διακριθέντων σε αθλήματα ζητά με ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση καταβάλλει αξιέπαινη προσπάθεια για την επικράτηση των αρχών της αξιοκρατίας και της αριστείας στο ταλαιπωρημένο από αποτυχημένους πειραματισμούς και παρωχημένες ιδεοληψίες εκπαιδευτικό σύστημα και ότι εύλογα, οι πολίτες αναμένουν το υπουργείο Παιδείας να αξιολογεί και να υιοθετεί κάθε πρόταση που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο ίδιο κείμενο ο  κ. Χαρακόπουλος αποκαλύπτει ότι έχει γίνει επανειλημμένως αποδέκτης δικαιολογημένων διαμαρτυριών, με συνέπεια να φέρει πριν από έναν χρόνο το θέμα στη Βουλή ζητώντας  από το αρμόδιο υπουργείο να εξετάσει τη μοριοδότηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου και των τάξεων του Λυκείου, που έχουν επιτύχει διακρίσεις στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, σε Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, «αναλόγως αυτής που απολαμβάνουν οι διακριθέντες σε αθλήματα».

Στην ερώτησή του τότε ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμαινε ότι ενώ πρόκειται για έναν πολύ μικρό αριθμό μαθητών, εντούτοις το μήνυμα που δίδεται είναι σημαντικό. Τον περασμένο Μάρτιο το Υπουργείο απάντησε ότι  λαμβάνει υπόψη και μελετά οποιαδήποτε πρόταση αφορά στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, για τον εξορθολογισμό αυτού, ενώ στις 07.10.20 σε συνάντησή του με την υπουργό Παιδείας επανήλθε στο ζήτημα χωρίς έκτοτε να υπάρξει εξέλιξη. 

Σημειώνεται ότι η ερώτηση κατατέθηκε εκ νέου λίγη μόνο ώρα μετά την υποδοχή των μαθητών οι οποίοι πήραν το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής.