Επίθεση σε προεκλογική εκδήλωση υποψηφίου - Μπακογιάννης: Θρασύδειλοι, δεν μασάμε

Επίθεση αγνώστων έγινε το βράδυ της Δευτέρας σε κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφ. Συγγρού κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Νίκου Μακρόπουλου, υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, «Αθήνα Ψηλά».

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν, εκτός από τον κ. Μπακογιάννη οι  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, Νότης Μηταράκης και Βασίλης Κικίλιας.

Περίπου 20 άτομα, που βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο επιτέθηκαν με κροτίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε προσαγωγές.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, ήταν ανάμεσα σε εκείνα που υπέστησαν ζημιές. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Μηταράκης, ανεβάζοντας φωτογραφία από το σπασμένο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του στο Twitter.

 

Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα

Εξερχόμενος της εκδήλωσης στην οποία είχε παραστεί, και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα.

Μπακογιάννης: Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κ. Κώστα Μπακογιάννη αναφέρεται ότι: «Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι».

Κικίλιας: Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους

«Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι απο το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν ο,τι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε οτι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακωστα...» ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ, Β. Κικίλιας.

ΝΔ: Υπόλογος προσωπικά ο Τσίπρας

Η επίθεση σε κτίριο επί της Συγγρού και σε εκδήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ ο οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι:

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».