Quantcast

Μπογδάνος: Αντίθετος με τη διακοπή της καμπάνιας για τις αμβλώσεις - Τι είπε για τις αφίσες

Την αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, να διακόψει την καμπάνια της οργάνωσης «Αφήστε με να Ζήσω» κατά των αμβλώσεων, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Μιλώντας στο Θέμα Radio, ο κ. Μπογδάνος σημείωσε ότι οι αφίσες «θα έπρεπε να κατέβουν εάν διέδιδαν ψέματα, εάν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, εάν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό ή εάν η εταιρία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων, που ίσως κρίνονται αμφιλεγόμενα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει».

«Από το υπουργείο ίσως να έχει γίνει μία εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας. Διότι κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;» πρόσθεσε.

Ο κ. Μπογδάνος τόνισε ότι «αίσθηση προκαλεί ότι ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ σχεδόν ταυτίστηκε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, καρμπόν οι δηλώσεις τους. Ο ένας μίλησε για προπαγάνδα, ο δεύτερος για παραπληροφόρηση. Δεν μου αρέσει όταν πρόεδρος δημόσιου φορέα συγκοινωνίας αναπαράγει σχεδόν επί λέξει τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ».