Ν. Παναγιώτοπουλος: Προτιμώ την πρόσληψη κομάντο και λοκατζήδων παρά αύξηση θητείας

Ξεκάθαρη θέση πως προτιμά την πρόσληψη "κομάντο" και Λοκατζήδων παρά την αύξηση θητείας πήρε από τη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο κ. Παναγιώτοπουλος μίλησε επανειλημμένως για προκλητικούς και αμετανόητους γείτονες, τόνισε ωστόσο ότι με τα σημερινά δεδομένα και τις ανάγκες δεν είναι λύση η αύξηση της θητείας.

«Δεν υπάρχει τώρα θέμα αύξησης της θητείας. Δεν ξέρω που θα οδηγήσουν οι ανάγκες αλλά εγώ νομίζω πρέπει να καταστήσουμε προτεραιότητα την πρόσληψη επιλέκτων, διαλεγμένων επαγγελματιών οπλιτών, στελεχών και στα τρία όπλα. Αυτό προτιμώ , αυτό θα είχε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο κ. Παναγιώτοπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη εδώ και λίγο καιρό υπάρχει επίσημο αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς το Υπουργείο Οικονομικών για την πρόσληψη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), εκ των οποίων οι 1.000 προορίζονται για τον Στρατό Ξηράς και από 500 για Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.