Quantcast

Να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης οι συνεδριάσεις της Βουλής ζητεί ο Βαρουφάκης

Τη συνέχιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως συμβαίνει και στο υπουργικό συμβούλιο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Eurogroup, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, γνωστοποιώντας του ταυτόχρονα ότι δεν παραβρεθεί στην σημερινή συζήτηση.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει επίσης στην επιστολή του την ανάγκη να συμμορφωθεί η Βουλή με την ανάγκη της ελαχιστοποίησης των μετακινήσεων και διά ζώσης συσκέψεων όταν αυτές μπορούν να γίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης, πρόταση που ήδη έχει καταθέσει το κόμμα του.

Στην επιστολή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 σημειώνει σχετικά ότι το κόμμα του την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης των περιοριστικών, για τους πολίτες μέτρων λόγω πανδημίας, ζήτησε οι συνεδριάσεις των Επιτροπών και της Ολομέλειας της Βουλής να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Είναι το ελάχιστο, προσθέτει, που πρέπει να κάνει η Βουλή ώστε να δώσει το παράδειγμα στους πολίτες τους οποίους καλεί να μην μετακινούνται όταν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Υπενθυμίζει επίσης ότι την 30ή Μαρτίου «κάλεσα τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με μοναδικό θέμα την εκπόνηση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών, υγειονομικών και οικονομικών, της πανδημίας» χωρίς ωστόσο ο πρωθυπουργός να απαντήσει όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.