Quantcast

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Με ποιον πρωθυπουργό νιώθουν ασφάλεια οι Έλληνες σε «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία

Τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της RASS για λογαριασμό του Action 24.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που διεξήγαγε η RASS για λογαριασμό του Action 24. Μάλιστα η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,8 μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 31,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 13,8% και το ΚΚΕ με 6,2%. Η Ελληνική Λύση είναι το επόμενο κόμμα με 3,8%, ενώ το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 3,3%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε 9,1%.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 47,9% έναντι 20,6% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην δημοσκόπηση τέθηκαν μεταξύ άλλων και δύο ερωτήματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά.

Στην ερώτηση «πώς κρίνεται την πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά», το 48,6% απάντησε είναι στο μέτρο που πρέπει, ενώ το 23,9 ηττοπαθή.

Επίσης σε ερώτημα «στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου Ελλάδας - Τουρκίας, με ποιον πρωθυπουργό  αισθάνεστε πιο ασφαλής», το 51,7% απάντησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 11,9% με τον Τσίπρα και το 33,3% με κανέναν.