Quantcast

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα θα έδιναν δεύτερη ευκαιρία οι Έλληνες;

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα απολαμβάνει μεγαλύτερης αποδοχής από τον χώρο του κέντρου. 

Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,5 μονάδες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 23 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.205 ψηφοφόρων.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 2,5%, Έλληνες 2,5%, άλλα κόμματα 4,5%, αναποφάσιστοι 10%.

Ποιος αρχηγός εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο

Στο ερώτημα ποιος αρχηγός εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφεται στο 29%, ο Αλέξης Τσίπρας στο 22% και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 16%. Το 25% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «κανένας».

Δεύτερη ευκαιρία στον Μητσοτάκη

Οι ψηφοφόροι απάντησαν στο ερώτημα «σε ποιον θα προτιμούσατε να δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει ξανά;», με τα ποσοστά να έχουν ως εξής: 39% στον Κυριάκο Μητσοτάκη και 32% στον Αλέξη Τσίπρα.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τέλος στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με 58% έναντι 23%.

Τι κυβέρνηση θέλουν οι Έλληνες

Όσο για την κυβέρνηση που θα προτιμούσαν οι Έλληνες: αυτοδύναμη ΝΔ 31%, αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ 12%, συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ 11%, συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ 18%, μεγάλου συνασπισμού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και άλλα) 9%, κάποια άλλη 9% και ΔΓ/ΔΑ 10%.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση: