Quantcast

Νέα δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης - Τι λένε για τις αυξήσεις που «καίνε» - Oι προσδοκίες για το 2023

Τι απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα «αν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, σωστά κηδεύτηκε ως ιδιώτης».

Στο δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θωμάς Γεράκης, ανέλυσε τα ευρήματα. 

Οι ερωτηθέντες, κλήθηκαν να αξιολογήσουν, τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αλλά και το «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ ακόμη απάντησαν και στο ερώτημα αν ορθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, κηδεύτηκε ως ιδιώτης. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης έδειξε πως η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,5 μονάδες.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση του ANT1:

 

Oι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα ποιες είναι οι προσωπικές τους προσδοκίες για το 2023.

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας ξεχωρίζει και στις απαντήσεις για το πού «πρέπει να δώσει προσοχή η κυβέρνηση».

Στο ερώτημα ποιες από τις αυξήσεις των τιμών είναι αυτές που σας έχουν επηρεάσει περισσότερο, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στο ερώτημα αν το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει συμβάλει στην συγκράτηση των τιμών, οι αρνητικές απαντήσεις είναι πολύ περισσότερες από τις θετικές.

Οι απόψεις των πολιτών για τα αίτια των ελλείψεων στα φάρμακα, είναι για τους 5 στους 10 η κερδοσκοπία στον χώρο της εμπορίας, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η διεθνής έλλειψη πρώτων υλών.

Η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει ότι ορθά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεύτηκε ως ιδιώτης με ποσοστό, 56.9%,