Quantcast

Νοτοπούλου για νέα κυβέρνηση: Η ΝΔ δεν έκανε καθόλου καλό ξεκίνημα

«Η ΝΔ δεν έκανε καθόλου καλό ξεκίνημα. Βλέπουμε τον (Γιάννη) Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας, είναι ο άνθρωπος που είχε καταργήσει τον κατώτατο μισθό και εφηύρε τον υποκατώτατο μισθό εν μία νυκτί. Είναι ο άνθρωπος που κατήργησε τον βασικό μισθό και τον έκανε ακόμη χαμηλότερο», ανέφερε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Για τη νέα κυβέρνηση, η κ. Νοτοπούλου σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι πολύ μακριά από αυτό που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή ένα ευέλικτο σχήμα, μοιάζει να είναι ένα καθόλου ευέλικτο σχήμα (...) Είναι με παλιά "υλικά", με "υλικά" που προέρχονται από τις κυβερνήσεις του 2012 μέχρι το 2014». Όπως πρόσθεσε, τη θλίβει το γεγονός ότι «οι γυναίκες είναι πολύ λίγες στον αριθμό» και την «προβληματίζει και η επιστροφή του κ. Καράογλου στο ΥΜΑΘ».

Ερωτηθείσα γιατί την προβληματίζει η επιστροφή του κ. Καράογλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης βγήκε με ένα αφήγημα στην κοινωνία ανανέωσης στελεχών, μητρώο στελεχών, νέα παιδιά μπροστά, νέοι άνθρωποι, πήγε τελικά ξανά με τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν -δεν εννοώ τίποτε προσωπικό, τον εκτιμώ ιδιαίτερα (σ.σ. τον κ. Καράογλου)- παρόλα αυτά όμως δεν πρόκειται για μια καινούρια αρχή για τη χώρα, πρόκειται για μια επιστροφή σε δύσκολες εποχές».

Κληθείσα να σχολιάσει την παρουσία 21 εξωκοινοβουλευτικών στελεχών στη νέα κυβέρνηση, επισήμανε πως «έχει περάσει μια σειρά από αρμοδιότητες είτε είναι από το Προστασίας του Πολίτη είτε από το Μεταναστευτικής, αρμοδιότητες που ανήκαν στους γενικούς γραμματείς μέχρι πρότινος πέρασαν σε υπουργούς και υφυπουργούς. Νομίζω αυτό είναι βήματα προς τα πίσω γιατί έχουμε καταφέρει να εξυγιάνουμε σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια διοίκηση. Αν το θέμα ήταν οι τεχνοκράτες, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έφερε το καινούριο μοντέλο διοίκησης. Οι γενικοί γραμματείς διορίζονταν από ΑΣΕΠ πια, δεν ήταν τα κομματικά στελέχη. (...) Να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, σίγουρα δεν ξεκινήσαμε καλά».

Για την εκλογή της σχολίασε πως ήταν μία ευχάριστη έκπληξη σε προσωπικό επίπεδο. «Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την παραμονή στην κυβέρνηση, στη διοίκηση του τόπου, εύχομαι αυτό να μην είναι επιζήμιο για τη ζωή των πολιτών, εύχομαι να είναι μια ομαλή περίοδος, εμείς θα υπερασπιζόμαστε τα συλλογικά αγαθά. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι, αλλά μένει να το δούμε», συμπλήρωσε.

Η κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη, την αγάπη του κόσμου» και μίλησε για την ανάγκη οι νέοι να μη γυρίζουν την «πλάτη» στην πολιτική ζωή του τόπου, καθώς «οι νέοι με τους οποίους μιλούσα (...) είχαν μια απάθεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Πέρα από ότι μας προβληματίζει, μας τρομάζει. Θα πρέπει να αλλάξει. Για να αλλάξει, θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πολιτικοποιηθεί η νεολαία, όχι να κομματικοποιηθεί, αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα. Γιατί γι' αυτούς παλεύουμε, για τους νέους ανθρώπους, τις δουλειές τους (...)».