Quantcast

Νοτοπούλου: Το έργο σύνδεσης της Δράμας με τον άξονα της Εγνατίας Οδού εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος

"Το έργο σύνδεσης της Δράμας με τον άξονα της Εγνατίας Οδού, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολεί την περιοχή, εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος. Οι μελέτες ολοκληρώνονται και παράλληλα εξασφαλίζονται οι πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου. Το πρώτο τμήμα του, θα δημοπρατηθεί το Α’ εξάμηνο του 2019", ανέφερε σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά από συνάντηση εργασίας, που είχε στη Δράμα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργείου Εσωτερικών, η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της τροφοδοσίας της Βόρειας Ελλάδας με φυσικό αέριο. Όπως ανακοίνωσε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ξεκινά η κατασκευή 111 χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου, με σταδιακή παροχή συνδέσεων, που θα ολοκληρωθεί το 2021. Σε ό,τι αφορά στο κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση προχωρά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επομένως οι φυλακές θα λειτουργήσουν, με το εντευκτήριο και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης και οι δήμαρχοι Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, Παρανεστίου, Αλεξάνδρα-Μαρίνα Σωτηριάδου και Προσοτσάνης Άγγελος Λύσελης και ο προϊστάμενος του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της συμφωνίας των Πρεσπών και στην αναπτυξιακή προοπτική που αυτή δημιουργεί, στην αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και στις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ, και στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Μίλησε ακόμη για τα επενδυτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, μελετών και δράσεων, που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων.