Quantcast

«Ντόμινο» αντιδράσεων για την ανάρτηση Πολάκη: H απάντηση ΣΥΡΙΖΑ, η καθαίρεσή του και η παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτικό σάλο και «ρήγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη, ο οποίος, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, στοχοποίησε σε ανάρτησή του δικαστικούς και δημοσιογράφους.

«Ντόμινο» αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η ανάρτηση Πολάκη για «βαθύ κράτος», στην οποία ταυτόχρονα βάζει στο στόχαστρο δικαστές και δημοσιογράφους.

Μετά την καθαίρεσή του και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Τρίτη στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού γραφείου του κόμματος, το επόμενο βήμα – όπως όλα δείχνουν – είναι η οριστική ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τις «αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ, η ανάρτηση Πολάκη οδήγησε στην αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ οξύτατες είναι και οι αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας καθαίρεσε τον βουλευτή του από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας και αποφάσισε την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, δεδομένου και ότι ο βουλευτής Χανίων προειδοποίησε με ανάρτησή του ότι εκεί «θα ειπωθούν όλα». 

Από την πλευρά της η ΝΔ ζήτησε την οριστική διαγραφή του Παύλου Πολάκη από το κόμμα και την αποπομπή και του Νίκου Παππά από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαρροές της Κουμουνδούρου άφησαν να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αποφασίσει τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα της διαγραφής του και από το κόμμα.

 

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών: «Επικίνδυνος ο δημόσιος λόγος του κ. Πολάκη- Άξια αποδοκιμασίας η δήλωσή του»

Σε μία αιχμηρή  απάντηση προχώρησε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου Επικρατείας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη μέσω ανακοίνωσης. 

Η Ένωση μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τον δημόσιο λόγο του βουλευτή «επικίνδυνο» και «άξιο αποδοκιμασίας» κυρίως λόγω της χλεύης του προς τους δημοκρατικούς και φιλελεύθερους θεσμούς που διέπουν το ελληνικό κράτος.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ο χλευαστικός αντιδικαστικός λόγος του κ. Παύλου Πολάκη

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παύλου Πολάκη περί «βαθέος κράτους» δεν είναι δυνατόν να αφήσουν αδιάφορες τις Ενώσεις των Δικαστών της Χώρας. Δηλώσεις σαν και αυτές απαιτούν απάντηση.

Οι δηλώσεις του κ. Π. Πολάκη μάς καλούν σε απάντηση όχι λόγω της, μικρής ασφαλώς, δυνατότητας που έχουν, αυτές καθ΄αυτές, να πλήξουν την Ελληνική Δικαιοσύνη στη συνείδηση των Συμπολιτών μας.

Είναι τόσο εμφανώς εμπαθείς, ώστε είναι βέβαιο ότι δεν θα εισακουσθούν απ΄όσους Έλληνες και όσες Ελληνίδες δεν έχουν απολέσει την ικανότητα να σκέπτονται κριτικά, και το ήθος να κρίνουν αμερόληπτα.

Είναι πρόδηλο ότι η κριτική σε δικαστικές αποφάσεις που τέμνουν μεγάλα και επίμαχα ζητήματα του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού βίου μας είναι ευλόγως αναμενόμενη, και από τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς καλοδεχούμενη.

Ακόμα και η αμεροληψία –η σημαντικότερη αρετή όσων αρθρώνουν (δημόσιο) κριτικό λόγο –είναι κατανοητό να υποχωρεί κατά την άσκηση της κριτικής σε δικαστικές αποφάσεις, αφού τίποτα από εκείνα που θίγουν ή πλήττουν σημαντικά αγαθά της ανθρώπινης ζωής δεν είναι ανθρωπίνως εφικτό να ιδωθεί αμερόληπτα απ΄όσους θίγονται ή πλήττονται σε αυτά.

Η δήλωση του κ. Π. Πολάκη είναι λοιπόν άξια αποδοκιμασίας όχι γιατί είναι οξεία, ούτε γιατί δεν είναι αμερόληπτη. Είναι άξια αποδοκιμασίας γιατί διαπνέεται από το ήθος που για να εύρει τη δύναμη να εξωτερικευθεί και να γίνει δημόσιος λόγος πρέπει να προσλάβει τους χαρακτήρες αγενούς θυμικού, και για να ακουστεί πρέπει να γίνει δυσηχής βρυχηθμός.

Όμως ο δημόσιος λόγος σαν και αυτόν που εν προκειμένω άρθρωσε ο κ. Π. Πολάκης είναι περισσότερο από αγενής και δυσηχής. Είναι επικίνδυνος, και τούτο εξ αιτίας αυτού που τον παρακινεί: της χλεύης στους δημοκρατικούς και φιλελεύθερους θεσμούς με τους οποίους οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν αποφασίσει να οργανώσουν την κρατικά οργανωμένη κοινωνική συμβίωσή τους, και χλεύης στην πεποίθηση που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τρέφουν στην αξία των δικαστικών θεσμών ως θεσμών του κράτους δικαίου.

Ο κ. Π. Πολάκης συμπεριφέρθηκε εν προκειμένω κατά τρόπο που δείχνει πως ούτε ευμενώς διάκειται έναντι των δικαστικών θεσμών του Ελληνικού κράτους δικαίου, ούτε την τέχνη να εκφέρει ποιοτικό δημόσιο λόγο κατέχει.

Η ιδιότητα του κ. Π. Πολάκη ως μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ως τέως κατόχου υπουργικού αξιώματος είναι αυτή που μας κινητοποίησε να απευθύνουμε τις ανωτέρω γραμμές στον Ελληνικό Λαό.

Nέα ανάρτηση Πολάκη μετά τις αντιδράσεις: Ραντεβού στις συνεδριάσεις των οργάνων

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης, σε νέα του ανάρτηση, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του, ενώ επανέλαβε πως θα μιλήσει για τα όσα έχουν γίνει στις συνεδριάσεις των οργάνων.

«Διεφθαρμένη δεν θα γλιτώσεις...»

Επίσης στην εν λόγω ανάρτηση παρέθεσε στοιχεία που όπως υποστήριξε είναι αποκαλυπτικά για την πρώην Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ενώ «ξαναχτύπησε» με νέα ανάρτηση, αποκαλώντας τη Σοφία Νικολάου «διεφθαρμένη» τονίζοντας πως «δεν θα γλιτώσει», ενώ την καλεί να κάνει μήνυση σε όσες ιστοσελίδες έκαναν αναδημοσίευση των στοιχείων της, αναφέροντας επί της ουσίας πως οι κατοικίες των πολιτικών προσώπων δεν είναι μυστικές.

«ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ, δεν θα γλυτώσεις !!

Έτσι να φαίνεται η «ευπρέπεια» (φωτο 1)

Κάνε μήνυση και στα Σαιτ που δημοσίευσαν τη φωτογραφία και το συμβόλαιο .

(Από πότε είναι μυστικές οι κατοικίες των πολιτικών προσώπων ;;)», έγραψε εκ νέου ο Παύλος Πολάκης. 

Ακολουθεί η ανάρτηση:

«Σε συνέχεια της ανάρτησης που έκανα την Παρασκευή (φωτό 1) και επειδή ό,τι λέω, το πραγματοποιώ…

Επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και “ξεπλένεται” (φωτό 2), κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψω καθώς το σκάνδαλο της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ Νικολάου ήταν η πρώτη μεγάλη υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρηματος που αποκάλυψε ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ υπό την καθοδήγησή μου (φωτό 3):

Παρουσιάζω σήμερα ως ΠΡΩΗΝ Τομεάρχης Διαφάνειας (για να μην κατηγορηθώ ΚΑΙ για αντιποίηση αρχής…) το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου από τη Σοφία Νικολάου στο πιο ακριβό σημείο (οδός Καμελίων) της πιο ακριβής περιοχής της Αθήνας (Π. Ψυχικό).

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2021, δηλαδή λίγους μήνες μετά τις απευθείας αναθέσεις που έκανε η συγκεκριμένη κυρία ως Γ.Γ.Α.Π από 30-3-2020 έως 30-3-2021, οι οποίες ΖΗΜΙΩΣΑΝ το Δημόσιο κατά 2.000.000 ευρώ, η ίδια ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€ (φωτό 4, 5, 6, 7, 8, 9).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και τις εκτιμήσεις μεσιτών, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία του συγκεκριμένου ακινήτου φθάνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ!!

Μετά την αγορά του ακινήτου, η Νικολάου προέβη σε ριζική, ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ, ανακαίνιση, που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο ML (φωτό 10) και η οποία διήρκεσε περίπου 8 μήνες και κόστισε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 350.000 ευρώ (1.000€/τ.μ), όπως επιβεβαιώνουν και οι περίοικοι (ακόμα και το Π. Ψυχικό μας βοηθούσε για να απαλλαγούμε από τη συμμορία της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ…)!!!

Το μόνο σίγουρο είναι πως από το μισθό της γενικής γραμματεως αυτή η αγορά και ανακαίνιση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα φίλε και σύντροφε Γιάννη Ραγκούση.

(Για τα άλλα στις συνεδριάσεις των οργάνων)», έγραψε ο Παύλος Πολάκης σε προηγούμενη ανάρτησή του. 

ΝΔ: Φασιστική μέθοδος η δημοσιοποίηση της διεύθυνσης της Σοφίας Νικολάου

«Το να δίνει κάποιος τη διεύθυνση του σπιτιού ενός δημοσίου προσώπου, όπως της κ. Νικολάου, διεγείροντας έμμεσα σε τραμπουκισμούς, είναι καθαρά φασιστική μέθοδος. Η αντιπολίτευση έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ζητάει την παρέμβαση της δικαιοσύνης, όπου κρίνει. Δεν μπορεί όμως να στοχοποιεί πρόσωπα και την οικογένεια τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ραγκούσης: «Η ΝΔ καλύπτει την κ. Νικολάου - Παίρνει πάνω της τη ζημία 2 εκατ. ευρώ του ελληνικού λαού»

«Η ΝΔ καλύπτει την κ. Νικολάου», ανέφερε σε νέα ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης. «Αντί απαντήσεων για την ουσία των καταγγελιών μας, επιλέγει τον δρόμο των υπεκφυγών. Με τη σημερινή της ανακοίνωση η ΝΔ παίρνει πάνω της το σκάνδαλο "Νικολάου", που προκάλεσε ζημιά τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό την ίδια ώρα που η κ. Νικολάου αγόραζε πολυτελή κατοικία».

Κλείνοντας επανέλαβε ότι «θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ».

H απάντηση Ραγκούση στη νέα ανάρτηση Πολάκη

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με τη νέα ανάρτηση του κ. Πολάκη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του τα εξής: 

«Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ».

Ακολούθως, απευθύνθηκε προς την ηγεσία της ΝΔ λέγοντας: «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Νικολάου για Πολάκη: «Είναι βρώμικος, άθλιος κι επικίνδυνος- Τον καθιστώ υπεύθυνο για ό,τι μου συμβεί»

Η πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, δεν άφησε αναπάντητη την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ενώ με δύο ξεχωριστές αναρτήσεις της, σχολίασε τον βουλευτή Χανίων ως «βρώμικο, άθλιο και επικίνδυνο άνθρωπο». Μάλιστα, έγραψε χαρακτηριστικά πως εκείνος θα είναι υπεύθυνος αν πάθει κάτι η ίδια ή η οικογένειά της.

Στην πρώτη της ανάρτηση η κυρία Νικολάου τονίζει πως «το προσωπικό μένος του Πολάκη εναντίον μου, δεν σταματά ούτε τώρα που διαγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατάλαβαν ότι ο χρυσαυγιτισμός του εθνικού πέτσακα δεν έχει τέλος. Με κατηγορεί γιατί αγόρασα σπίτι επειδή το 2021 και το 2022 γεννήθηκαν τα δύο μου παιδιά και ήθελα μετά από 20 και πλέον χρόνια δικηγορίας να τους εξασφαλίσω μια καλύτερη ζωή.

Αγόρασα αυτό το σπίτι πουλώντας άλλο στο Κολωνάκι και παίρνοντας υψηλότατο δάνειο το οποίο και θα εξυπηρετώ για πολλά χρόνια. Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι καταγεγραμμένα στα Πόθεν Έσχες που καταθέτω και που ελέγχομαι γι’ αυτά.

Είμαι πολλά χρόνια επιτυχημένη δικηγόρος, με μεγάλο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είχα ούτε έχω ανάγκη το μισθό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Δόξα τω Θεώ εργάζομαι από 20 ετών και μπορώ με το κεφάλι ψηλά να περπατώ στους δρόμους.

Ο Πολάκης και οι άθλιοι συκοφάντες της ίδιας υποστάθμης θα βρουν στη δικαιοσύνη τις απαντήσεις που τους αξίζουν. Αν έχει τα κότσια ας έρθει στα δικαστήρια χωρίς την ασυλία του να αναμετρηθούμε. Γιατί τα παντελόνια είναι δύσκολο ρούχο και δεν μπορεί να τα φοράει όποιος δεν τα αντέχει».

«Αυτές τις τακτικές ακολουθεί ο φαιοκόκκινος φασίστας βουλευτής»

Η Σοφία Νικολάου έκανε και δεύτερη ανάρτηση για τον Παύλο Πολάκη, μέσω της οποίας σημειώνει ότι ανέχτηκε πολλές προσωπικές προσβολές και επιθέσεις, αλλά τώρα που θέτει σε κίνδυνο την οικογένεια της, θα κάνει τα πάντα για να τον σβήσει πολιτικά.

«Δεν χρειαζόταν η Καθαρή Δευτέρα για να καταλάβουμε πόσο βρόμικος, άθλιος κι επικίνδυνος άνθρωπος είναι ο Πολάκης. Ο τιποτένιος δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει στο Facebook την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού μου, στο οποίο μένω με τον σύζυγό και τα δύο μου παιδιά. Με καθιστά δηλαδή άμεσο στόχο για κάθε τρελό ακόλουθο του κ. Πολάκη, ποινικών και τρομοκρατών. Αυτές τις τακτικές ακολουθεί ο φαιοκόκκινος φασίστας βουλευτής. Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνω ότι τον καθιστώ υπεύθυνο αν συμβεί οτιδήποτε σε εμένα και την οικογένειά μου. Χρυσαυγίτη Παύλο Πολάκη, ανέχτηκα πολλές προσωπικές προσβολές και επιθέσεις. Αντέχω γιατί σε έχω. Αλλά τώρα που θέτεις σε κίνδυνο την οικογένειά μου σου δηλώνω ότι θα κάνω τα πάντα για να σε σβήσω πολιτικά».

Οικονόμου: Καθρέφτης του κ. Τσίπρα ο πολακισμός

Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «πολακισμό», ο οποίος είναι ο «καθρέφτης του κ. Τσίπρα», ενώ έστρεψε τα «πυρά» του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσάπτοντάς του πως δεν είπε «ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις φασιστικές θέσεις του Παύλου Πολάκη».

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του, που δεν είναι άλλος από τον πολακισμό. Ο πολακισμός είναι το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας, καλύπτοντας συστηματικά τον κ. Πολάκη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «παρότι ο κ. Πολάκης -σε ένα κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας- απειλεί συμπολίτες μας, ο κ. Τσίπρας το μόνο που τολμά να του καταλογίσει είναι “προσωπική σταυροφορία” κατά του “καθεστώτος”, χωρίς ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις φασιστικές του θέσεις, μέσω των οποίων στοχοποιούνται και προγράφονται άνθρωποι».

«Επιβάλλεται η άμεση διαγραφή Παππά»

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας φαίνεται, για πολλοστή φορά, ελάχιστος στη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων. Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Για να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας την πολιτική παθογένεια που δημιούργησε οφείλει όχι μόνο να κάνει το αυτονόητο, αλλά και να αποδοκιμάσει, λόγω και έργω, το μεδούλι του πολακισμού: την αμφισβήτηση των θεσμών, τις επιθέσεις στην Δικαιοσύνη, τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, τη συκοφάντηση και στοχοποίηση ανθρώπων. Για να είναι πειστική η αποδοκιμασία της παθογένειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται επίσης η άμεση διαγραφή από το κόμμα και η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Εκτός κι αν ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του τον "κρατά" τόσο γερά, που μόνο όταν μάθουμε με τι θα καταλάβουμε πως είναι δυνατόν να συνεχίζουν, μετά από μια ομόφωνη, καταδίκη να συμπορεύονται. Θα το μάθουμε, γιατί αργά ή γρήγορα όλα έρχονται στο φως» σημείωσε καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τσαπανίδου σε Οικονόμου: «Πάει πολύ να μιλάτε για σεβασμό στους Θεσμούς»

Για υποκρισία κατηγόρησε με τη σειρά της τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

Στην απάντησή της ανέφερε: «Πάει πολύ να μιλάτε για σεβασμό στους Θεσμούς, ενώ παρακολουθούσατε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατεύματος. Πάει πολύ να μιλάτε για στοχοποίηση δικαστών όταν κορυφαία στελέχη της παράταξης σας απειλούσαν με φυλακή και ότι “θα γδάρουν” δικαστικούς λειτουργούς. Πάει πολύ να μιλάτε για στοχοποίηση δημοσιογράφων, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε από το βήμα της Βουλής “συμμορία” και “υπόκοσμο” δημοσιογράφους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην εισαγγελία σημειώνοντας ότι «για όλα τα παραπάνω η εισαγγελία ουδέποτε έδειξε την παραμικρή ευαισθησία, ανοίγοντας σήμερα έναν επικίνδυνο δρόμο ποινικοποίησης της πολιτικής». Κλείνοντας η κ. Τσαπανίδου σημειώνει: «Τέλος, εμείς έχουμε στο κόμμα μας στελέχη που έφεραν 250 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο ενώ εσείς επιμένετε να κρατάτε όσους το ζημίωσαν με απευθείας αναθέσεις. Θα μας κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη».

ΝΔ: Επί της ουσίας η κ. Τσαπανίδου και ο κ. Πολάκης λένε ακριβώς τα ίδια

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με δική της ανακοίνωση στα όσα δήλωσε η κα Τσαπανίδου, στην οποία τόνισε: «Διαβάζοντας την ανακοίνωση της κ. Τσαπανίδου δυσκολευόμαστε να βρούμε τις διαφορές με αυτά που λέει ο κ. Πολάκης. Επί της ουσίας λένε ακριβώς τα ίδια. Το μόνο που λείπει είναι τα ονόματα και οι φωτογραφίες».

Πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων: Η ανάρτηση Πολάκη συνιστά συνταγματική εκτροπή

«Είναι σοκαριστική η εικόνα των επικηρυγμένων προσώπων», ανέφερε από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.

«Σε δημοκρατικά πολιτεύματα δεν νομίζω ότι υπάρχουν δηλώσεις, όχι μόνο πολιτικού αλλά οποιουδήποτε προσώπου για ομαδικές εκκαθαρίσεις θεσμικών οργάνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος (…) Η συγκεκριμένη ανάρτηση – η λίστα των ονομάτων, το κολάζ των φωτογραφιών – συνιστά συνταγματική εκτροπή. Διότι η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστικών και δημοσιογράφων δεν συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου αλλά βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», ανέφερε η κα Στενιώτη.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση αλλά θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της», διευκρίνισε ακόμη, τονίζοντας ότι «είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας». 

Στην ερώτηση, ποια θεωρεί ότι είναι τα αίτια μίας τέτοιας ανάρτησης, η κα Στενιώτη απάντησε: «Δεν είναι μεμονωμένη η τοποθέτηση του κ. Πολάκη, έχει ξανακάνει τέτοιες δηλώσεις. Φανερώνει την αντίληψή του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Επιθυμεί μια χειραγωγημένη Δικαιοσύνη».

ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση Πολάκη: «Απάντησε» στον Τσίπρα με τρόπο πρωτοφανή και αδικαιολόγητο

Σε κοινή δήλωση του νέου Τομεάρχη Διαφάνειας, Γιάννη Ραγκούση, που ανέλαβε τα καθήκοντα μετά την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλου Ξανθόπουλου αναφέρονται τα εξής:

«Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών. Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο. Ωστόσο, η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού. Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής.

Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή» ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη «θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία», δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας. Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για «Δικαιοσύνη Παντού» αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».

Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές Πολάκη

Με την παραγγελία του ο κ. Ελευθεριάνος ζητά από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου να διερευνηθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας η τέλεση δύο τουλάχιστον αδικημάτων: της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά πλην της ανάρτησης του κ. Πολάκη για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω, και σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο από άλλους.

Ανακοίνωση από την ΕΔΕ για την ανάρτηση Πολάκη 

Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία αντέδρασε στις απειλές που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας.

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.  

Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. 

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.

Άθλια επίθεση Πολάκη κατά δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζικών στελεχών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας στοχοποιεί ευθέως μια σειρά από πρόσωπα, κάνοντας λόγο για «βαθύ κράτος» και απειλώντας πως αν δεν «καθαρίσουμε» από αυτούς «δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Δεν διστάζει μάλιστα να δημοσιεύσει, εκτός από τα ονόματά τους, και φωτογραφίες τους.  Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης καταφέρεται κατά 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών, του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, καθώς και των 13 δικαστών που έκριναν ένοχο τον Νίκο Παππά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στην εφημερίδα «Πρώτο θέμα» – την οποία αποκαλεί «Πρώτο Φλέμα» – που στο σημερινό πρωτοσέλιδό της φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. Στην πραγματικότητα, η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αποτελεί απάντηση στα όσα δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα ο πρόεδρoς του κόμματος, στο οποίο υποτίθεται ότι ανήκει και ο ίδιος, καθώς ο βουλευτής επιμένει να δίνει τη δική του ερμηνεία στη φράση «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς» και να διαφοροποείται ξανά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς», ενώ στη συνέχεια, όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Φελέκης, τον καλεί να εξηγήσει τι εννοεί με αυτή τη φράση, απαντά: «Θα είναι αλλιώς διότι πλέον έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς θα έρθουμε για να γκρεμίσουμε το πελατειακό κράτος. Μας έλεγαν ότι εμείς ήμασταν κυβέρνηση μετακλητών και αυτοί τους διπλασίασαν και αύξησαν και 30% του μισθούς. Οι “άριστοι” αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν οι “αρεστοί”. Άρα θέλουμε μια Κυβέρνηση η οποία θα συγκρουστεί με αυτή τη νοοτροπία. Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο κόμματος – κράτους και μια Κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων μπορεί να το κάνει ακόμη καλύτερα αυτό. Θα έρθουμε να δημιουργήσουμε θεσμούς λογοδοσίας και ελέγχου, να σταματήσει αυτή η ιστορία με το ρουσφέτι και την ευνοιοκρατία, να ξανάρθει μια στοιχειώδης αίσθηση αξιοκρατίας».

«Καλά κάνετε και το ξεκαθαρίζετε επειδή όταν το λέει ο Πολάκης εκλαμβάνεται διαφορετικά» σχολιάζει ο δημοσιογράφος που τον ρωτά για τον κ. Πολάκη και την ιστορία που προκλήθηκε με τα ψηφοδέλτια του κόμματος στα Χανιά.

«Ο Παύλος έκανε λάθος, πιστεύω το κατάλαβε. Πάμε παρακάτω. Η μάχη όλων μας είναι με τη Δεξιά του Μητσοτάκη και όχι αναμεταξύ μας για το ποιος θα βγει βουλευτής. Και τη μάχη δεν τη δίνουν μόνο οι υποψήφιοι. Την δίνουν όλοι και από κάθε μετερίζι», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Παύλο Πολάκη.

«ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4) Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!», γράφει στην επίμαχη ανάρτησή του ο βουλευτής, ο οποίος, συνεπής στον δρόμο των προκλήσεων, εμφανίζεται να κάνει «υποδείξεις» στην κομματική ηγεσία και να προσπαθεί να επιβάλει το δικό του ύφος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παύλος Πολάκης ξεφεύγει από τα όρια, καθώς πολλάκις έχει χρησιμοποιήσει απρεπείς και χυδαίες εκφράσεις. Ούτε είναι η πρώτη φορά που φέρνει σε δύσκολη θέση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο που εκφράζεται και πολιτεύεται. Γι’ αυτό και κατά διαστήματα, αρκετοί συνάδελφοί του έχουν κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τα όσα υποστηρίζει, γυρίζοντας την πλάτη στον «αψύ Κρητικό».

Πρόσφατα η Κουμουνδούρου απέρριψε τον έμμεσο εκβιασμό του κ. Πολάκη, ο οποίος προειδοποιούσε το κόμμα του ότι αν δεν μπει το όνομα του Μιχάλη Χαιρετάκη στο ψηφοδέλτιο των Χανίων, η υποψηφιότητά του δεν ισχύει. Η απόπειρά του να υπαγορεύσει δημοσίως στο κόμμα ποιον θα βάλει στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειάς «του», βρήκε «τοίχο», γι’ αυτό και ο κ. Πολάκης οδηγήθηκε σε αναδίπλωση σε χρόνο-ρεκόρ.

Παρότι το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, το γεγονός παραμένει ίδιο. Ο Παύλος Πολάκης κατάφερε για ακόμη μία φορά να δημιουργήσει τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και μέσα σε λίγες μέρες, προχωρά σε δεύτερο «φάουλ», προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου. Επί της ουσίας φαίνεται να δοκιμάζει την ανοχή του Αλέξη Τσίπρα και να «θολώνει» τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς τις εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Πολάκης έχει συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης»

Μετά την ανάρτηση του βουλευτή του κόμματος, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι όποιος πιστεύει πως μπορεί να χαράζει δική του πορεία έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης», σχολίασαν νωρίτερα οι εν λόγω κύκλοι.

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ζητάει η ΝΔ

Ανακοίνωση για την εμπρηστική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, μέσω της οποίας ζητεί την διαγραφή του βουλευτή.

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης, αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππα», είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

Νωρίτερα, σε προηγούμενη ανακοίνωση η ΝΔ είχε αναφέρει τα εξής: 

«Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της "κάτω πλατείας", τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Να τεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης - Οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία

Με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, «δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου» ανέφερε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Επισημαίνει ότι έρχονται, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα είναι η επόμενη φορά «”είτε με το καλό είτε με το άγριο”», αλλά και της «πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων».

«Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν»,τόνισε και πρόσθεσε ότι

«σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος». Υπογραμμίζει πως «για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας» και παρατήρησε:.

«Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΚΚΕ για Πολάκη: «Πολύ βολική αντιπαράθεση που αφήνει στο απυρόβλητο τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις»

Το ΚΚΕ σχολίασε με ανακοίνωσή του την πολιτική κόντρα που ξέσπασε με αφορμή την άθλια επίθεση  του Παύλου Πολάκη σε δημοσιογράφους, δικαστικούς και τραπεζικά στελέχη, χαρακτηρίζοντάς την μια «πολύ βολική αντιπαράθεση που αφήνει στο απυρόβλητο τις κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».

«Είναι πολύ βολική μία αντιπαράθεση που εντοπίζει το ”βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα ”κλειδιά” της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση – και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά – η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους».

ΜέΡΑ25: Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται o κ. Πολάκης ήταν γνωστός στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, σε σχόλιο του, αναφέρει πως ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Πολάκης ήταν γνωστός στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Το ίδιο γνωστή ήταν στον κ. Πολάκη και η ενσωμάτωση και παράδοση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ολιγαρχικό σύστημα μετά την συνθηκολόγηση το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 15'. Ας μην κοροϊδεύομαστε», σημειώνει επιπροσθέτως.