Quantcast

Νυφούδης για το ΕΣΕΠ: Οι πόρτες του διαλόγου με την Τουρκία πρέπει να είναι ανοικτές αλλά υπάρχουν και όρια ανοχής

Στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - το οποίο συνήλθε την Τετάρτη - το Ποτάμι εκπροσώπησε ο πρώην βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Νίκος Νυφούδης και ο πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης.

Οι εκπρόσωποι του Ποταμιού τόνισαν στην συνεδρίαση πως οι πόρτες του διαλόγου με την γείτονα χώρα πρέπει να είναι πάντοτε ανοικτές, αλλά επιπλέον επισήμαναν ότι υπάρχουν και όρια ανοχής της χώρας μας απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο Νίκος Νυφούδης αναρωτήθηκε αν θα ζητήσουμε βοήθεια από τους ευρωπαίους συμμάχους μας και πιο συγκεκριμένα από τη Γαλλία μιας και οι εξορύξεις και η προστασία τους είναι και θέμα ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας.

Τέλος, όσον αφορά την πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Ποτάμι ζήτησε ενημέρωση για τις διαδικασίες παρακολούθησης της συμφωνίας και για το αν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η δήλωση του Νίκου Νυφούδη

«Στο σημερινό Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής έγινε ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ για το θέμα των ελληνοτουρκικών και της έντασης με αφορμή τις επιχειρήσεις γεωτρήσεων των Τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή αλλά και αποφασιστικότητα τις εξελίξεις αναπτύσσοντας, προς το παρόν, όλο το διπλωματικό και νομικό οπλοστάσιό μας.

Τα θέματα αυτά όμως της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να είναι μακριά από τις όποιες κομματικές αντιπαραθέσεις ιδιαίτερα σε μια προεκλογική περίοδο».