Quantcast

Ο διάλογος Τσίπρα - Μοράλες μπροστά στις κάμερες στο Μέγαρο Μαξίμου

Τον Πρόεδρο της Βολιβίας υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Αγαπητέ Έβο, θέλω να μεταφέρεις τους ειλικρινείς χαιρετισμούς & τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης μας στο λαό της Βολιβίας. Θέλω να σε ευχαριστήσω για το μήνυμα σου, ότι οι αγώνες όταν προσανατολίζονται με βάση αξίες & ιδανικά, έχουν αποτέλεσμα.Είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το μοναδικό μνημείο της Ακρόπολης στο λίκνο της Δημοκρατίας η οποία γεννήθηκε εδώ. Και είναι πολύ σημαντικό γιατί αγωνίζεστε για τη δημοκρατία στη χώρα σας» είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

  «Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ζητώντας από τον κ. Μοράλες να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται διαμέσου των αιώνων. Θα ήθελα να εκφράσω τον βαθύ μου θαυμασμό προς το πρόσωπό σου και προς τον ελληνικό λαό για τους αγώνες που έχετε δώσει», είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βολιβίας.

Και πρόσθεσε: «Αγαπητέ μου Αλέξη, ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την πρώτη επίσκεψη της Βολιβίας στην Ελλάδα. Θα ήταν μεγάλη τιμή μας αν μπορέσετε να επισκεφθείτε κι εσείς κάποια στιγμή τη χώρα μας».

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες: