Ο Κουίκ για Τοσουνίδη: Να είναι πιο προσεκτικός - Τι είπε για τις δηλώσεις Καμμένου

Ο Τέρενς Κουικ μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών σχολίασε τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ Θόδωρου Τοσουνίδη και επεσήμανε ότι «δεν θυμάμαι ποτέ να έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στα όργανα του κόμματος», ενώ παράλληλα συνέστησε στον κ. Τοσουνίδη να είναι πιο προσεκτικός.

«Όσο για τις δηλώσεις του κ. Τοσουνίδη, πως “εφόσον η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα “Μακεδονία” στην ΠΓΔΜ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση, τότε οι ΑΝΕΛ μπορούν να συζητήσουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ”, έχω να δηλώσω πως δεν θυμάμαι ποτέ να έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στα όργανα του κόμματος ή να το έχω ακούσει από τον πρόεδρο. Προφανώς ο εκπρόσωπος Τύπου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός», ανέφερε συγκεκριμένα. 

Επιπλέον, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Καμμένου περί Plan B για τη Συμφωνία των Πρεσπών παρέπεμψε στις δηλώσεις τους Γιώργου Κατρούγκαλου. «Έχει απαντήσει ήδη ο κ. Κατρούγκαλος» είπε χαρακτηριστικά.  

Παράλληλα, ο κ. Κουίκ μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι είπε πως «η συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου είναι να ξανασυζητήσουν τον Μάρτιο. Πρέπει να σεβαστώ τη συμφωνία τους και την επιθυμία τους και από την άλλη πλευρά πρέπει να πω ότι πονάμε με το θέμα του ονόματος, αλλά όπως έχω δηλώσει η Ελλάδα μέσα από τη συμφωνία εάν επέλθει θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και την Ελλάδα γενικότερα, ένα κέντρο από το οποίο εμείς θα έχουμε οφέλη. Δηλαδή θα είναι η πηγή της σταθερότητας και η εγγύηση της σταθερότητας στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο».