Quantcast

Ο Μητσοτάκης στο κέντρο «Προμηθέας»: Οι πολίτες εδώ εμβολιάζονται γρήγορα και με ασφάλεια

Το νέο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο κτίριο «Προμηθέας» της Helexpo στο Μαρούσι, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη Δευτέρα, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του επιθεωρώντας το νέο εμβολιαστικό κέντρο ευχαρίστησε όλους όσοι εμπλέκονται στο πρόγραμμα «Ελευθερία» και αναφέρθηκε στο ορόσημο των 500.000 εμβολιασμών που ξεπέρασε χθες η χώρα μας και στο γεγονός ότι έχουν κλειστεί πάνω ένα εκατομμύριο ραντεβού.

«Είμαστε απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, ανάλογα με τη ροή εμβολίων που λαμβάνουμε κάθε εβδομάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Είπε επίσης ότι στο Μαρούσι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί «το πρώτο από τα τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία έχουμε οργανώσει προκειμένου να αυξήσουμε σημαντικά την καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού». Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν στελεχώσει το κέντρο αυτό το οποίο όπως είπε ο πρωθυπουργός «θα λειτουργεί σε πρώτη φάση από τις 08.00 μέχρι τις 20.00 με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου σ’ έναν χώρο ασφαλή αλλά επιτρέψτε μου να πω και καλαίσθητο. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα, οι πολίτες να έρχονται, να τυγχάνουν της εξυπηρέτησης που τους αξίζει, να εμβολιάζονται γρήγορα και με ασφάλεια κι αυτή η διαδικασία να τρέχει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς. Η περιπέτεια αυτή θα τελειώσει όταν με το καλό έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε τη δυνατότητα όπως έχουμε πει πολλές φορές να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών. Έχουμε αποδείξει ότι με συνεργασία, με την απαραίτητη σύμπνοια όλων των κυβερνητικών δομών αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία είμαστε σε θέση να φέρουμε εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι «με την ίδια όρεξη, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ομαδικότητα θα συνεχίσουμε και από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε τους πρώτους Αθηναίους εδώ στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο με το όνομα «Προμηθέας», το οποίο δημιουργήθηκε στο Μαρούσι. Καλή συνέχεια».

Στην επίσκεψή του τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και όλοι εστίασαν στο μεγάλο και σύνθετο έργο του εμβολιασμού και τη σημασία που έχει να προχωρήσει για να χτιστεί ένα τείχος προστασίας στην κοινότητα έναντι του κορονοϊού.