Quantcast

Ο όρος Αιγαίο κατοχυρώθηκε από τουρκική εταιρεία το 2018 – Η αποκάλυψη Γεωργιάδη στον Realfm 97,8

«Το 2018 επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα υπήρξε η κατοχύρωση του όρου, όχι Turkaegean, αλλά Αιγαίο σκέτο από τουρκική εταιρεία από τον ίδιο ευρωπαϊκό οργανισμό και την ίδια διαδικασία» αποκάλυψε ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την προκλητική καμπάνια της Τουρκίας, «Turkaegean».

«Διέταξα ΕΔΕ γιατί θεωρώ το ότι δεν ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία και το υπουργείο Ανάπτυξης από το γραφείο σημάτων του υπουργείου μας ότι είχε γίνει αυτή η αίτηση και αυτή η διαδικασία ήταν απαράδεκτο. Αν είχαμε ενημερωθεί θα μπορούσαμε να είχαμε δράσει εγώ ή ο ΓΓ. Το θέμα πρέπει να μπει στις αληθινές του διαστάσεις. Δεν χάσαμε το Αιγαίο από το Turkaegean, ούτε μας πήραν κάποιο νησί, ούτε αμφισβητείται δια ενός εμπορικού σήματος η εθνική μας κυριαρχία» είπε αρχικά.

«Είναι καλό να μην προκαλεί ο κ. Τσίπρας την τύχη του» σχολίασε για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. “Το 2018 επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα υπήρξε η κατοχύρωση του όρου, όχι Turkaegean, αλλά Αιγαίο σκέτο από τουρκική εταιρεία από τον ίδιο ευρωπαϊκό οργανισμό και την ίδια διαδικασία και μάλιστα αυτή η εταιρεία τον όρο “Αιγαίο” τον έχει κατοχυρώσει ως εμπορικό σήμα μέχρι το 2028, για μια δεκαετία” περιέγραψε.

“Και τότε το γραφείο σημάτων του υπουργείου Ανάπτυξης δεν αντέδρασε καθόλου. Η ερώτηση είναι τώρα που το ανακαλύψαμε αυτό πρέπει ο κ. Τσίπρας πρέπει να ξεκινήσει να περπατά από την Κουμουνδούρου μέχρι το Σούνιο που είναι η ωραία του βίλα του να κάνει κανένα μπάνιο να συνέλθει; Επιτέλους μπορούμε στην Ελλάδα να μιλάμε σοβαρά για τα εθνικά θέματα;” τόνισε.

“Η υποκρισία περισσεύει, γιατί είδα στο Twitter το “Turkadonis” που έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είναι άλλη μια ντροπιαστική σελίδα αυτού του ντροπιαστικού κόμματος”, πρόσθεσε.

“Δεν έκανα λάθος εδώ. Η συγγνώμη μου είναι γενική προς τους πολίτες που απογοητεύτηκαν. Αν είχα ενημερωθεί, και είχα ολιγωρήσει θα είχα παραιτηθεί πριν το ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι ζήτησα από την υπηρεσία να με ενημερώσει, η υπηρεσία δεν ήταν σε θέση να με ενημερώσει για το τι είχε συμβεί, έτσι διέταξα την ΕΔΕ” είπε ο κ. Γεωργιάδης.